Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

«Τν πανεύφημον νύμφην Χριστο μνήσωμεν, Ακατερίναν τν θείαν κα πολιοχον Σιν, τν βοήθειαν μν κα ντίληψιν· τι φίμωσε λαμπρς, τος κομψος τν σεβν, το Πνεύματος τ δυνάμει, κα νν ς Μάρτυς στεφθεσα, ατεται πσι τ μέγα λεος
 Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή απολυτίκια, το οποίο αναφέρεται στη θεία χάρη της Αγίας Αικατερίνης πολιούχου του Σινά. Η Αγία, αφού "εφίμωσε" τους ασεβείς κατόπιν εστέφθη μάρτυρας και όλοι την παρακαλούν να τους παράσχει μεγάλη ευσπλαχνία.
 Οι κάτοικοι της Κρήνης, των περιχώρων αλλά και πολλοί επισκέπτες από μακρινούς προορισμούς αναζητούν παρηγοριά στον οίκο της Αγίας που βρίσκεται στην είσοδο του δημοτικού διαμερίσματος.
 Παρηγοριά στον πόνο και τη δυστυχία. Δόξα στην χαρά και στα αιτήματα που καταθέτουν γονυπετείς οι πιστοί.
 Πόσοι άνθρωποι κάθε ηλικίας εκατοντάδες χρόνια τώρα εναποθέτουν τις ελπίδες τους, το πόνο, και τα αιτήματα τους στην Χάρη της Αγίας; Κι αυτή, όπως αποδεικνύει η θεία χάρη της, δεν αφήνει απαρηγόρητο κανέναν. Απλώνει το χέρι και μεσιτεύει στην Παναγία και στο Χριστό για τους πιστούς. Για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και προσκυνούν ζητώντας συγχώρεση και επούλωση των πληγών.
 Τα θαύματα της Αγίας είναι πολλά. Τόσα που κάνουν ακόμη και τους άπιστους να ασπαστούν την δύναμη και τη Χάρη της. Μέσω αυτών των θαυμάτων διαπιστώνουμε την δύναμη της Χριστιανικής Πίστης. Τη δύναμη που αναπτερώνει την ελπίδα για τα επίγεια και τον Ουράνιο Παράδεισο. Συγκίνηση προκαλεί το θαύμα της Αγίας που μας διηγηθήκαν πρόσφατα με αφορμή την εορτή της Αγίας Αικατερίνης. Η ιστορία που περιγράφεται πιο κάτω αφορά μια γυναίκα με καταγωγή την Κρήνη. Η γυναίκα σήμερα δεν βρίσκεται στην ζωή, αλλά οι συγγενείς φροντίζουν να την διαδώσουν δείχνοντας το Μεγαλείο της Αγίας.
Η γυναίκα είχε γεννηθεί στην Κρήνη στις 12 Δεκεμβρίου του 1928. Σε ηλικία τρεισήμισι ετών περνούσε την παιδική ασθένεια της ιλαράς κι ανέβασε 41 με 42 πυρετό. Οι γονείς της μην έχοντας πρόσβαση σε γιατρό κάλεσαν μια πρακτική ντόπια που τους έβαλε να ρίξουν στο παιδί πολύ ξίδι στον αυχένα και στο πίσω μέρος του κεφαλιού και γενικά σε όλο το κεφάλι. Το κοριτσάκι σε λίγες ώρες έχασε το φως. Ο πατέρας της πήγε τη μικρή Σεβαστία σε όλα τα νοσοκομεία των Τρικάλων, της Καρδίτσας, της Λάρισας όπου οι γιατροί τους παρέπεμψαν στο καλύτερο νοσοκομείο της τότε εποχής. Τον Ευαγγελισμό της Αθήνας. Εκεί, οι καλύτεροι γιατροί διέγνωσαν 100% τύφλωση εξαιτίας του ξυδιού που έκαψε το οπτικό της νεύρο. Μάλιστα, οι γιατροί τους συμβούλεψαν να μην φύγει σε γιατρούς του εξωτερικού γιατί δεν υπήρχε δυστυχώς καμιά ελπίδα βελτίωσης.

 Η μικρή Σεβαστία έκλαιγε γοερά γιατί φοβόταν το σκοτάδι. Επειδή αδυνατούσε να μετακινηθεί χτυπούσε πάνω στους τοίχους και σε έπιπλα που άφησαν πάνω της σημάδια για όλη της τη ζωή. Ο πιστός πατέρας της Δημήτριος πήρε την απόφαση να τάξει το παιδί του στην Αγία Αικατερίνη προκειμένου να το βοηθήσει. Πήρε τη φοβισμένη μικρούλα και αφού προσκύνησαν τη Θεία Χάρη της διανυκτέρευσαν το βράδυ στην εκκλησία. Τότε, μια λαμπάδα έπεσε και ξύπνησε τη μικρή. Και τότε έγινε το θαύμα!
Η μικρή Σεβαστία Κουτλή είδε το φως του κεριού και αφού το ακολούθησε πήρε από κάτω τη λαμπάδα και την έβαλε στο μανουάλι... Το φως που είδε εκείνο το βράδυ συνέχιζε να το βλέπει μέχρι το τέλος της ζωής. Βγήκε από το σκοτάδι στο φως,. Έβλεπε θείο φως, όπως εκείνη το περιέγραφε, και γύρω του διέκρινε τα αντικείμενα σαν σκιές. Κι έτσι έζησε φυσιολογικά τη ζωή της. Επέστρεψε στην αγκαλιά της μητέρας μόνη πλέον και όχι υποβασταζόμενη. Δεν ξαναχτύπησε ποτέ έκτοτε, έβοσκε τα ζώα έξω από το χωριό, μαγείρευε, αλώνιζε σιτάρι, έπαιρνε νερό από το πηγάδι που ήταν μακριά από το σπίτι της. Έκανε τα πάντα.
Η Αγία όμως της χάρισε και λίγη από τη σοφία και την καλοσύνη της. Μεγάλωσε τα μικρότερα αδέρφια της, ήταν ικανή σε μαθηματικές πράξεις παρότι δεν πήγε σχολείο, μάθαινε στα μικρότερα κορίτσια της γειτονιάς πως να πλένουν, να μαγειρεύουν, να πλέκουν ,να κεντάνε. Έπλεξε με χαρά την προίκα πολλών συνομιλήκων της, παρότι η ίδια γνώριζε ότι δεν επρόκειτο να παντρευτεί. Η γυναίκα αυτή πέθανε φέτος ανώδυνα, παρότι είχε καρκίνο του παγκρέατος. Τα τελευταία της λόγια προς τους δικούς της ήταν :
''Να δοξάζετε πάντα το Θεό και την Αγία Αικατερίνη γιατί είναι πραγματικά θαυματουργή. Αυτή μου έδωσε το λαμπερό φως κι έζησα αυτόνομη έως και σήμερα''.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons