Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ!!!

Η ανοδική τιμή του πετρελαίου και οι φουσκωμένοι λογαριασμοί δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους καταναλωτές της Κρήνης που αναζητούν τρόπους να περικόψουν τα έσοδα. 
Τη φετινή χρονιά οι Κρηνιώτες που προτιμούν τις ξυλόσομπες συνεχώς αυξάνονται. Σ’ αυτό το γεγονός συνέβαλε η μεγάλη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης που για το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων και συγκεκριμένα για τα μεσαία κοινωνικά στρώματα είναι δυσβάσταχτη. 
Έτσι λοιπόν βλέπουμε πολλές οικογένειες να επιστρέφουν στις ξυλόσομπες για να αποφύγουν το «κραχ» στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Εκτός αυτών που αποφασίζουν να στραφούν στην ξυλόσομπα για οικονομικούς λόγους, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που βαδίζουν με οικολογική συνείδηση αφού η καύση των ξύλων θεωρείται ως ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους θέρμανσης. 
Όπως παλιά… 
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η πλειοψηφία των εμπόρων καυσόξυλων κάνει λόγο για τεράστια αύξηση σε ότι αφορά στις πωλήσεις τους τη φετινή χρονιά από την ώρα δηλαδή που η τιμή του πετρελαίου άρχισε να είναι ασύμφορη για τα νοικοκυριά. Μιλώντας με επιχειρηματίες του κλάδου, έκαναν λόγο για ραγδαία άνοδο των πωλήσεων τόσο ξυλείας για σόμπες, όσο και για τζάκι. 
«Τη φετινή χρονιά παρατηρείται μια αύξηση άνευ προηγουμένου στις πωλήσεις των ξύλων. Ειδικά το διάστημα που κυκλοφορούσαν τα σενάρια για μεγάλες αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι πωλήσεις στα ξύλα είχαν ανέβει κατακόρυφα», σημειώνουν οι έμποροι ξυλείας, εξηγώντας παράλληλα ότι τη φετινή χρονιά προέκυψαν πάρα πολλοί νέοι πελάτες στα καταστήματα πώλησης ξύλων. 
Σε ότι αφορά το κόστος των ξύλων δεν υπάρχουν διαφορές σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Η μέση τιμή των ξύλων κυμαίνεται στα 130 ευρώ το τόνο, τη στιγμή που για ένα τόνο πετρέλαιο ο καταναλωτής θα δαπανήσει πολύ περισσότερα χρήματα. 
Αύξηση δεν παρατηρείται μόνο στις πωλήσεις των ξύλων. Κάτι ανάλογο επικρατεί και στις πωλήσεις που σχετίζονται με τις ξυλόσομπες. Αν και τα προηγούμενα χρόνια πολλές οικογένειες χρησιμοποιήσουν καλοριφέρ φέτος οι περισσότεροι στρέφονται στα τζάκια και στις ξυλόσομπες, που αποτελούν σύμβολα εξοικονόμησης των χρημάτων.
Οι παλιές ξυλόσομπες της γιαγιάς,που χρησιμοποιούνταν και ως φούρνοι για το καθημερινό μαγείρεμα,αλλάζουν ντιζάιν και γίνονται πλέον της μόδας,προσφέροντας οικονομία σε καιρούς δύσκολους,αλλά και οικογενειακή θαλπωρή!!!!





5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι τα καλά της επαρχίας,εμείς στην πόλη που μένουμε στο νοίκι δυστυχώς δεν έχουμε αυτήν τη δυνατότητα να βάλουμε ξυλόσομπα ή τζάκι,σας ζηλεύω!

Θωμάς είπε...

Το ίδιο πιστεύω και εγώ... Να δούμε τι θα γίνει σ αυτούς που νοικιάζουν...έστω και στην Κέρκυρα...

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΠΑΛΙ!!!!

Ανώνυμος είπε...

se ligo kairo oute ksila den tha mporoume na agorasoume etsi opos pame.

Ανώνυμος είπε...

vlepo ti vigla falakri tou xronou tetoion kairo.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons