Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Νεκρός Λύκος στις ποτίστρες του Χωριού κοντά στο Γήπεδο της Κρήνης!!!

Τις πληροφορίες για χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων με σκοπό την εξόντωση των άγριων ζώων της περιοχής έρχεται να επιβεβαιώσει η εύρεση ενός ακόμη νεκρού άγριου ζώου στις στέρνες του χωριού δίπλα στο γήπεδο.
Το άτυχο τετράποδο σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις φέρεται να έπεσε θύμα δηλητηριασμένου δολώματος και γι‘ αυτό το λόγω ενημερώθηκαν άμεσα οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι οποίοι θα κάνουν και την ανάλογη έρευνα.

Να θυμίσουμε ότι ο Λύκος προστατεύεται σε όλη την Ευρώπη από τη νομοθεσία, με τη Σύμβαση της Βέρνης και την Οδηγία 92/43 της ΕΕ.
Στην Ελλάδα, ο λύκος έπαψε να θεωρείται επιζήμιο είδος από το 1991 και χαρακτηρίζεται επίσημα «τρωτό» είδος με πρώτη προτεραιότητα προστασίας.Ο Ν.998/79 του Δασικού Κώδικα στο αρ.19 ρυθμίζει τα ζητήματα που αφορούν τα μέτρα προστασίας για τη χλωρίδα και την πανίδα.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kati mou leei pws tis foles tis vazoun oi kinigoi

Κρηνιώτης είπε...

To παραπάνω περιστατικό αποδεικνύει την ελλιπή φύλαξη της υπαίθρου παρά τη διοικητική λειτουργία της θηροφυλακής.Με λίγα λόγια τζάμπα τους πληρώνουμε και αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

ena einai to mono sigouro oi enoxoi den tha vrethoun pote

Ανώνυμος είπε...

emena kati mou leei oti ean o lukos den psofouse itan etoimos na kanei ''epi8esi'' sti stani me ta provata opou vrikskete 100 metra apo tin potistra.....ean etrwge ta provata i8ela na iksera ti 8a legate meta. kai oso gia tis foles mallon api8ano mou fainetai auto pou lete mallon apo alli aitia psofise o lukos

Theo είπε...

Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα προς αποφυγήν τέτοιας επίθεσης και όχι να έχουν τα ζώα παρατημένα εδώ και εκεί.όσο για τις φόλες είναι 100% σίγουρο διότι το επιβεβαίωσαν οι κύριοι του Δασαρχείου μόλις σήμερα.Σειρά έχει τώρα η Θηροφυλακή του νομού η οποία πιστεύω πως θα κάνει καλή δουλειά για να αποφύγουμε ξανά στο μέλλον τέτοια είδους περιστατικά!!!

Ανώνυμος είπε...

tis foles den tis vazoun oi kinigoi mi lete vlakeies den exoun kanenan logo na kanoun kati tetoio..

Ανώνυμος είπε...

Το να κάνουμε λόγο για περιβαλλοντική ευαισθησία νομίζω περισσεύει... Δυστυχώς πολλοί χωριανοί μας δε γνωρίζουν ή μάλλον δεν έχουν καταλάβει τη σημαντικότητα του οικοσυστήματος της περιοχής. Η θέση όπου βρέθηκε νεκρό το ζώο είναι στους πρόποδες του βουνού ''Βίγλα'', το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό οικοσύστημα με διάφορα είδη χλωρίδας και πανίδας και πρέπει να αποτελεί σημείο προστασίας. Ένα μέρος της ευθύνης ανήκει και στο Δασαρχείο Τρικάλων, το οποίο απ'όσο γνωρίζω τα τελευταία χρόνια έχει άρει την απαγόρευση του κυνηγιού στη συγκεκριμένη περιοχή. Εύχομαι το νέο τοπικό συμβούλιο που θ'αναλάβει απ'το νέο έτος, να δραστηριοποιηθεί ενεργά τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας και μεταδώσει αυτό το πνεύμα σε όλους τους κατοίκους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν περισσεύει καθόλου... Ίσα ίσα... Θα πρέπει να κάνουμε συχνότερα λόγο. Όχι μόνο συμφωνώ αλλά και επαυξάνω ότι ο τόπος έχει ανάγκη από την προώθηση της περιβαλλοντικής και γενικότερα της οικολογικής ευαισθησίας. Τι κάνουμε γι' αυτό;;;

Ανώνυμος είπε...

Προς αποφυγήν οιασδήποτε παρανόησης, λέγοντας ''Το να κάνουμε λόγο για περιβαλλοντική ευαισθησία νομίζω περισσεύει...'', αναφέρομαι στο γεγονός οτι δε χρειάζεται να σταθούμε αν υπάρχει ή όχι. Μετά απο αυτό που έγινε φαίνεται ξεκάθαρα οτι δεν υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ???

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons