Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Το Καρναβάλι Κρήνης ανά τους καιρούς…!!!

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν θα δούμε πως  η Κρήνη Τρικάλων διοργάνωνε ομαδικό καρναβάλι δεκάδες χρόνια πριν.
Αναφορές καρναβαλικών εκδηλώσεων και φωτογραφικό υλικό με μασκαράτες   θα βρούμε από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.
Την δεκαετία του 50΄ παρουσιάζονται πιο οργανωμένοι μασκαράτες και εμφανίζονται τα πρώτα καρναβαλικά άρματα.
Οι άνθρωποι του χωριού διοργάνωναν αυτά τα καρναβάλια (φτιάχνοντας τις περισσότερες φορές τα υλικά μεταμφίεσης οι ίδιοι) τα οποία ήταν πάντα βασισμένα στο ανθρώπινο στοιχείο και στη σάτιρα με μοναδικό σκοπό την διασκέδαση της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα….Δεν είναι λίγες οι φορές που τα άρματα της Κρήνης διασχίζοντας όλα τα γειτονικά χωριά έφταναν έως και την πόλη των Τρικάλων σκορπίζοντας  γέλιο και διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους.
Στα τέλη της δεκαετίας του 90΄  το καρναβάλι της Κρήνης ήταν αυτό που πρωταγωνιστούσε στη περιοχή προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.
Για πολλούς και διαφόρους λόγους η διεξαγωγή του καρναβαλιού έπαψε να υφίσταται στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, δίνοντας παράλληλα τη σκυτάλη στα μεγαλύτερα κέντρα τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν μπόρεσαν να το αντικαταστήσουν επάξια.
Μετά από έντονη επιθυμία και νοσταλγία των κατοίκων του χωριού και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα αποφασίστηκε η διοργάνωση καρναβαλιού Κρήνης έπειτα από μια δεκαετία περίπου αδράνειας.
Πρώτο μέλημα της οργανωτικής επιτροπής  είναι η διασκέδαση και η ψυχαγωγία αυτών που θα έχουν τη δυνατότητα να το απολαύσουν από κοντά έτσι ώστε  το Καρναβάλι Κρήνης να γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς από εδώ και στο εξής  για όλους.

Εκ της οργανωτικής επιτροπής
Καρναβάλι Κρήνης 2011


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχα όλες είναι πολύ ωραίες...

Ανώνυμος είπε...

emis i pali to kserume to karnavali
na matenun ki i nei tora

Δημήτρης Γ. είπε...

Ωραίο αφιέρωμα, μπράβο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons