Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Οι κάτοικοι της Κρήνης συνέρευσαν στην Ιερά Μονή Γενέσιου Θεοτόκου Ορφανού!!!















Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη άνοιξε το απόγευμα της Τετάρτης ο κύκλος των λατρευτικών εκδηλώσεων στην Ιερά Μονή Γενέσιου της Θεοτόκου Ορφανού. Το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας παρουσία πλήθος κόσμου από τα γειτονικά χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας μεταξύ αυτών και το σύνολο των κατοίκων της Κρήνης.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας ανηφόρισαν στο όρος Ορφανό για να προσκυνήσουν και να ζητήσουν τη Χάρη της Παναγίας. Να εναποθέσουν τις ελπίδες τους στη μητέρα όλων μας Υπεραγία Θεοτόκο.
Σημειωτέον ότι το Μοναστήρι του Ορφανού ανακαινίστηκε πρόσφατα και πραγματικά απέκτησε διαφορετική εικόνα. Κτισμένο το 18ο αιώνα στην κορυφή του βουνού αποτελεί φάρο και φιλοξένησε μεγάλο αριθμό Αδελφότητας ενώ για χρόνια έμεινε έμεινε στη αφάνεια. Απέκτησε εκ νέου ζωή με την εγκατάσταση ενός μοναχού του Αρχιμανδρίτη Δωροθέου που συντηρεί το Μοναστήρι και φροντίζει για την αναστήλωση του.
Εντυπωσιακή και τη φετινή χρονιά η αναβίωση του εθίμου της φωτιάς και του ψησίματος. Κάτοικοι της Κρήνης παρέστησαν γύρω από τις φωτιές έως τις πρωινές ώρες.
Το πρωί της Πέμπτης θα τελεστεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία με αφορμή των εορτασμό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons