Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Τίτλοι τέλους από αύριο για το Δημοτικό Σχολείο Κρήνης!!!







Πριν ένα περίπου χρόνο την συγκεκριμένη εποχή έσφυζε από ζωή. Παιδικά χαμόγελα, παιδικές φωνές, ο ήχος του κουδουνιού που ακουγόταν στο κέντρο του χωριού της Κρήνης.
Τη φετινή χρονιά τα προαναφερόμενα θα αποτελούν μια γλυκιά ανάμνηση στα μάτια και στις θύμησες των κατοίκων. Μια εικόνα που δεν θα ξανασυναντήσουν οι κάτοικοι στο κέντρο του χωριού, στην αυλή και στις αίθουσες του δημοτικού σχολείου Κρήνης.
Ένα δημοτικό σχολείο που λειτούργησε επί σειρά δεκαετιών πλέον θα μένει κλειστό. Ένα σχολείο στο οποίο φοίτησαν εκατοντάδες μαθητές που έμαθαν τα πρώτα τους γράμματα και διέπρεψαν σε κάθε τομέα, θα μείνει άδειο.
Πλέον τα παιδιά του δημοτικού σχολείου της Κρήνης οδεύουν και θα συνεχίσουν να οδεύουν καθημερινά στο γειτονικό σχολείο της Οιχαλίας στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων.
Το σχολικό κτίριο θα μείνει εκεί όμως ακίνητος φρουρός, χωρίς τους «στρατιώτες» του. Θα παραμείνει εκεί θυμίζοντας σε όλους και δη στις μεγαλύτερες γενιές τα μαθητικά χρόνια. Θα αποτελεί ένα πρώην εκπαιδευτικό φάρο που από φέτος θα μετρά τις πληγές του.
Τίτλοι τέλους λοιπόν από φέτος για ένα ιστορικό σχολείο. Τίτλοι τέλους σε μια μακρόχρονη πορεία. Τίτλοι τέλους από τις 12 Σεπτεμβρίου για το Δημοτικό Σχολείο Κρήνης.
Τι άλλο απέμεινε στο χωριό μας, στα χωριά μας γενικότερα που θα κληθούμε μετέπειτα να παραδώσουμε στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων που επιτάσσει η οικονομική κρίση;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

krima....

Δημήτρης Γ. είπε...

Θα μας μείνουν οι αναμνήσεις...

Ανώνυμος είπε...

Συγκινητικό...

Ανώνυμος είπε...

Το σχολείο της καρδιάς μου

Ανώνυμος είπε...

Το εικονοστάσι που άναβε η μακαρίτισσα η γιαγιά Βαρβάρα.Μου έρχεται στα αλήθεια να βάλω τα κλάματα.

Θ.Θ. είπε...

Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι ότι τα παιδιά θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες σε ένα μεγαλύτερο σχολείο....
Σαν το ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ, όμως, τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

Krima mono afto exo na po!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons