Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στην Κρήνη!!!


Στο πλαίσιο περιοδείας της προέδρου του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε περιοχές της Θεσσσαλίας, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη πραγματοποίησε επίσκεψη, σήμερα Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, στην Κρήνη, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους του Χωριού.
Η κ. Μπακογιάννη ενημερώθηκε από τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό,για τις οικονομικές  δυσκολίες καθώς και για την ανάγκη ανάδειξης της περιοχής γενικότερα.
Θέλουμε την βοήθειά σας,μιας και ο Καλλικράτης δεν δίνει στους νέους ,σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα,τα όπλα για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε και να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία τόνισαν οι νέοι του χωριού στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Από την πλευρά της η κ. Ντόρα Μπακογιάννη διαβεβαίωσε ότι σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία των κατοίκων και ειδικά των νέων του χωριού,θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την τοπική αρχή  και φυσικά θα είναι αρωγός, όπως έκανε πάντα η ίδια, όλα αυτά τα χρόνια.































25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ BLOG; ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟ ΔΙΝΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ. ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΗΡΘΕ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΧΑΛΑΤΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΕΤΣΙ...

KRINI LIVE! είπε...

Σκοπός αυτής της Σελίδας - Λευκώματος είναι να προβάλλει τις παραδόσεις του χωριού μας, τα ήθη και τα έθιμα μας, τα ΛΑΪΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ της κοινωνικής ζωής της Κρήνης. Οι παλιές και οι νεότερες φωτογραφίες έχουν σκοπό να αναδείξουν το Χωριό μας και τις ομορφιές του που βρίσκονταν για χρόνια στην αφάνεια και στη λήθη. Καλούμαστε όλοι μας να κάνουμε το Χωριό μας, την Κρήνη μας γνωστή σε όλους και δελεαστική ώστε να την επισκεφτούν και να τη θαυμάσουν από κοντά όσο το δυνατόν περισσότεροι κύριε ανώνυμε.

Ανώνυμος είπε...

Παρουσιάζοντας πολιτικά γεγονότα, μάλλον υπάρχει πλήρης αντίθεση με το σκοπό της Σελίδας - Λευκώματος. Απο πότε τέτοιας έκτασης δημοσίευμα με πολιτικό περιεχόμενο, προβάλλει τις παραδόσεις του χωριού μας, τα ήθη και τα έθιμα μας, τα ΛΑΪΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ της κοινωνικής ζωής της Κρήνης;; Απο πότε οι φωτογραφίες πολιτικών προσώπων έρχονται να αναδείξουν το Χωριό μας και τις ομορφιές του που βρίσκονταν για χρόνια στην αφάνεια και στη λήθη;; Μέσα απο πολιτικά δημοσιεύματα θα γίνει η Κρήνη γνωστή σε όλους και δελεαστική ώστε να την επισκεφτούν και να τη θαυμάσουν από κοντά όσο το δυνατόν περισσότεροι; Το να γίνει μια απλή αναφορά στην επίσκεψη πάει και έρχεται. Τέτοια έκταση όμως γιατί;;

Ανώνυμος είπε...

ti grafete pali re paidia; les kai vgalate deltio typou tis dimokratikis symmaxias prokeite

Theo Lakiaras είπε...

Πλάκα έχετε,χαχαχα!!! Αν γράφατε και τα σχόλια σας επώνυμα θα γελουσαμε πιο πολύ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Θοδωρή για πες μας ποσα σου έδωσε η Ντόρα για να κανεις το ρεπορτάζ;

Ανώνυμος είπε...

Έλεος! Η επίσκεψη της Μπακογιάννη στο χωριό σας αποτελεί τιμή για την Κρήνη, τους κατοίκους της και γενικότερα για την περιοχή. Αλήθεια πόσοι είναι εκείνοι οι πολιτικοί που ξέρουν το χωριό σας. Καποτε μέτα απο χρόνια, ίσως οταν πολλοί απο έσας δεν θα βρίσκονται σ' αυτό το μπαχαλόκοσμο, τα παιδια και τα εγ΄γόνια σας θα έχουν να λένε οτι καποτε πέρασε από το χωριό ένας πολιτικός παράγοντας, ενας αρχηγός κόμματος. Δηλαδή στη Φαρκαδόνα που πηγε ο Κουβέλης, στο Ζάρκο η Παπαρήγα, στο Διάσσελο ο Παπανδρέου, στους Ταξιάρχες ο Καραμανλής τι παραπάνο είχαν αυτα τα χωριά. Τίποτα, απλά βγήκαν έστω και για κάποιες στιγμές από την αφάνεια τους, απο τη μιζέρια και την χωριατό-νοοτροπία, μη δούμε κάποιον να προβάλει τον τόπο του πέφτουμε να τον φάμε. Ας ξεφύγουμε όλοι μαζί απο τέτοιες νοοτροπίες. Κατεστημένα που σας σας οδηγούν πίσω...Δεν φαντάζομαι οτι επειδή κάποιος προβάλλε ένα γεγονός, ειδικά ενα τέτοιο γεγονός τρέφει συμπάθεια για την Ντόρα για κάθε πολιτικό Αρχηγό. Δεν νομίζω πως πολιτικοποιεί ένα μπλογκ ή βάζει κατι στην τσέπη του. Η αγανάκτηση για τους πολιτικούς κύριοι θα έπρεπε να είναι με τους εαυτούς μας πρώτα...οταν πλησιάζαμε τοπυς πολιτικούς για ρουσφέτια, ξεχνάγαμε ότι ίσως κάποια στιγμή φτάσουμε την Ελλαδίστα σε αυτο το χάλι.
Ας αφήσουμε το κάθε μπλόγκ και τον καθε μπλόγκερ (δεν με ενδιαφέρει πως λέγεται) να κάνει τη δουλειά του, όπως νομίζει εκείνος καλύτερα. Οταν κάτι δεν με αρέσει έχω δεν μπαίνων στην διαδικασία να ασχοληθώ να το επισκεφτώ, να το διαβάζω, να το σχολιάσω.
Επίσης οταν σχολιάζω εχώ τα κότσια να θέτω την υπογραφή μου κατω απο το κείμενο, αγνοώντας τις όποιες συνέπειες...
Εσείς οι κριτικοί, τι κάνετε
Φυσικα στην εύκολη επιλογη...ο άγνωστος είπε...
Έλεος σχόλιο φίλος...
όνομα και οχι μόνο...
Αντε να δούμε τα κότσια.
Με εκτίμηση και πίκρια για την κόντρα που παίζεται απο χθες...
Γιώργος Φιλαρέτου

Δημήτρης Γ. είπε...

Ο Βολταίρος είπε:''Δε συμφωνώ ούτε με μία λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου, το δικαίωμά σου, όσα λες, να τα λες ελεύθερα''.

Εγώ θα πρόσθετα, εκτός απο την ελευθερία να πεί κάποιος ό,τι θέλει, έχει και την ηθική υποχρέωση να τα πει επώνυμα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ

Αγαπητέ μου, δεν είναι η ώρα τώρα να κάνω εχθρούς.... (έχω κάνει αρκετούς τα τελευταία έτη, και δεν θέλω να αυξήσω τη μακροσκελή λίστα μου).
Θ’ αφήσουμε αυτόν τον κόσμο ακριβώς, έτσι όπως τον βρήκαμε: ανόητο, άδικο και κακό...

François-Marie Arouet

Γιώργος Φιλαρέτου

Θωμάς Θεοχάρης είπε...

Νομίζω πως τα σχόλια είναι προς λάθος κατεύθυνση. Το μπλογκ έχει σκοπό να ενημερώση και αυτό (νομίζω) κάνει. Επιμένω πως άξια σχολιασμού είναι η αντιμετώπιση της πολιτικού αρχηγού από τους κατοίκους της Κρήνης και φυσικά δεν κάνω καμία επίκληση στον Ξένιο Δία, δεν είναι ώρα. Αυτό το οποίο πρέπει να μας προβληματίζει δεν είναι η είδηση που προβάλει το παρόν μπλογκ (που αυτός είναι ο σκοπός του) αλλά τη σχέση που πρέπει να έχει ο κάτοικος του χωριού με τους πολιτικούς... χωρίς να κάνω αναφορά σε κανένα συγκεκριμένο κόμμα. Ας τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δε μασάμε κουτόχορτο...

sotiris k είπε...

theo min masas kane ti doulia sou na animeronis ton kosmo gia to horio

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά απορώ με εκείνους που συνεχίζουν να μπαίνουν στην διαδικασία να διαιωνίζουν ένα ζήτημα το οποίο παρότι έπρεπε να προκαλεί ικανοποίηση, θαυμασμό και τιμή, δημιουργεί ανώφελες κόντρες και εντάσεις.
Αναφορικά με τα σχόλια και δη το τελευταίο κατά σειρά ανάρτησης έρχομαι να απαντήσω με μερικούς στοίχους του Μπέρτολτ Μπρεχτ, ενός σημαντικού ποιητή.

«Κάποτε όταν θα χουμε καιρό
θα σκεφτούμε πάνω στις ιδέες όλων των μεγάλων στοχαστών
θα θαυμάσουμε τους πίνακες όλων των μεγάλων ζωγράφων
θα γελάσουμε μ’ όλους τους χωρατατζήδες
θα κορτάρουμε όλες τις γυναίκες
θα διδάξουμε όλους τους ανθρώπους».

Πραγματικά έρχομαι να απορήσω με το δημιουργό του τελευταίου σχολίου, όπως κι άλλων πικρόχολων σχολιαστών. Πως θα έπρεπε κύριοι να αντιμετωπιστεί ένας πολιτικός Αρχηγός με πέτρες και γιαούρτια; Με ύβρεις και εντάσεις; Ζείτε σε ένα πολιτισμένο χωριό κι όχι στην Ουγκάντα…Αν ερχόταν κάποιος επισκέπτης, μη επιθυμητός στην οικία σας θα τον διώχνατε παρουσία πλήθους κόσμου; Όχι βέβαια θα περιμένατε να κοπάσει ο θόρυβος να απομακρυνθεί ο πολύς κόσμος και να αναλάβεται τότε τις όποιες πρωτοβουλίες. Στην παρούσα φαντάζομαι θα κάνατε κάτι το διαφορετικό. Αφού δεν σας τιμούν οι πολιτικοί Αρχηγοί, η ώρα της κάλπης πλησιάζει. Μπορείτε εκεί να τους απωθήσετε με το δικό σας τρόπο, την δική σας ψήφο. Όχι με απαράδεκτες ενέργειες που θα γελοιοποιούσαν την ήσυχη μικρή κοινωνία σας σε πανελλαδικό επίπεδο μέσω τηλεοπτικών δεικτών και ειδησεογραφικών πρακτορείων.
Από εκεί και έπειτα τα υπόλοιπα σχόλια τα θεωρώ περιττά. Όσον αφορά το κουτόχορτο όλοι το μασήσαμε κάποια στιγμή και πέσαμε στην παγίδα του, όπως θα συνεχίσουμε να το τρώμε υπό άλλες συνθήκες… Ας μην ξεχνούμε ότι το κουτόχορτο όλοι το μασήσαμε, υπερηφανευτήκαμε και για τα πιο μικρά (έγινα κατανοητός) θεωρώντας ότι είμαστε κάποιοι…

Με εκτίμηση
Γιώργος Φιλαρέτου

Θωμάς είπε...

Στον αντίποδα της γερμανικής φιλοσοφίας η πάντα επίκαιρη ελληνική απάντηση για τα πολιτικά τεκταινόμενα του Γεωργίου Σουρή:

Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;

Νά ‘χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Όλα σ’ αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
Στα δυό φορώντας τα πόδια που ‘χει
στο ‘να λουστρίνι, στ’ άλλο τσαρούχι.

Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

Και ψωμοτύρι και για καφέ
το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.

Δυστυχία σου, Ελλάς,

με τα τέκνα που γεννάς!

Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,

τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Και αν το θέλετε και σε τραγουδάκι...
Εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=SB7qCmeR_14&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Όταν προκαλούμε, ειδικά με στοίχους σημαντικών ανθρώπων, οφείλω να απαντήσω σε ανάλογο ύφος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση εκτιμώ, πως αρμόζει, ο Νίκος Καζαντζάκης.
Κι όλα αυτά ως απάντηση στα δυο τελευταία σχόλια… αν και καθυστερημένα (καθώς δεν είχα τη δυνατή ευχέρεια να δω πιο νωρίς τους σχολιασμούς.

«Δεν υπάρχουν ιδέες - υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες - κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει…. «Ε κακομοίρη άνθρωπε», είπε δυνατά, «μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, κι εσύ να βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην απιστία! Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις - το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα 'ναι πολύ αργά. Ας ανασκουμπωθούμε εμείς που το ξέρουμε, ας σύρουμε μπoρεί να μας ακουσουν".
Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.
Με εκτλιμηση
Γιώργος Φιλαρέτου.

Θωμάς είπε...

Επειδή λέγονται διάφορα χωρίς να δίνουμε σημασία στην ουσία ας βάλουμε μια σειρά. Καταρχάς συμφωνώ πως έχουν δημιουργηθεί ανώφελες κόντρες και εντάσεις. Επίσης συμφωνώ πως όλοι φάγαμε κουτόχορτο και ότι θα ξαναφάμε (αυτό είναι σίγουρο) αλλά πρέπει να φροντίσουμε να μην το ξαναφάμε για τους ίδιους λόγους (αυτό είπα). Κανείς δεν έκανε λόγο για πέτρες και γιαούρτια (τουλάχιστον όχι εγώ). Τον να μην υποδεχτείς κάποιον με αγκαλιές δεν σημαίνει ότι θα τον πάρεις και με τις πέτρες!!! Σίγουρα η επίσκεψη θα προκαλούσε ικανοποίηση, θαυμασμό και τιμή εάν γινόταν για να καταγραφούν τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Μακάρι να έγινε για το λόγο αυτό και να κάνω λάθος. Μακάρι. Επίσης, νόμιζα πως η θέση μου ήταν ξεκάθαρη στο αρχικό μου σχόλιο. Δεν με αφορά τι κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί αλλά εάν εμείς τους δίνουμε να καταλάβουν την πραγματική κατάσταση (όχι με αγκαλιές και φιλιά αλλά ούτε και με ξύλο, υπάρχει και η μέση οδός). Ακόμη, φαντάζομαι ότι όσα είπε ο Νίκος Καζαντζάκης ισχύουν για ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους. Τέλος όποιος θέλει μπορεί να ακούσει και το παρακάτω τραγούδι του Γιάννη Ζουγανέλη σε στίχους του Γιώργου Δουλτσίνου:
http://www.youtube.com/watch?v=pQjB4B9Qju4

Ανώνυμος είπε...

κύριε Θωμά αν και δεν σας γνωρίζω προσωπικά με εκπλήσεται. θα σύστηνα να σταματησεται να βλέπεται Λάκη Λάζόπουλο, γιατί σας επιρεάζει. Οφείλετε πλέον να παραδεχτείτε δημόσια οτι χάσατε την μάχη των εντυπώσεων μεσω των σχολίων σας. Απότομη η αλλαγη των απόψεων σας που δεν συμβαδίζουν με τουσ σχολιασμούς σας ολεσ αυτές τις μέρες. Τι πραγματικά θέλετε να αποδείξετε; Για ποιο λόγο αυτη η αλλάγη στις θέσεις και στις απόψεις σας;
Οσό για τις υποσχέσεις που χαρίζουν οι πολιτικοί ακομη κι αν είναι ψευτικές μας κανουν έστω για λίγο να ονειρευτούμε οτι μπορει να έρθουν καλύτερες ημέρες για την Κρήνη και υπολοιπα χωριά της περιφερέρειας.
θα ήθελα να σας δω, την προεκλογικη περίοδο τι θα πράξεται οταν στο χωριο θα ερθουν οι πολιτικοί.
Φαντάζομαι θα δώσετε το χέρι σας...ειναι κρίμα να δείξετε ένα κακό προσωπο. αλλωστε δεν αρμόζει κατι τέτοιο σε κανένα άνθρωπο...
Με εκτίμηση
Γιώργος Φιλαρέτου

Θωμάς είπε...

Κύριε Φιλαρέτου,
δεν τρέχω να κερδίσω καμία μάχη εντυπώσεων. Αυτό το κάνουν τα κόμματα. Καμία αλλαγή των απόψεων και δεν θέλω να κερδίσω κάτι. Επειδή ένιωσα ότι άλλα έλεγα και άλλα γινόταν αντιληπτά θέλησα να ξεκαθαρίσω τη θέση μου (νομίζω πως φαίνεται ήδη από τις δύο πρώτες σειρές της προηγούμενης ανάρτησης). Δεν έχω ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ με κανέναν που δεν γνωρίζω προσωπικά (πολιτικό ή μη). Εξάλλου διαβάζοντας προσεχτικά το πρώτο σχόλιό μου μπορείτε να δείτε πως δεν κάνω τίποτα άλλο από το υπερασπίζομαι το δικαίωμα του παρόντος μπλογκ να προβάλλει οποιαδήποτε είδηση σχετίζεται με την Κρήνη (ακόμη και των πολιτικών!!!), γιατί παραπάνω κατηγορήθηκε για την παρούσα ανάρτηση. Στο αρχικό μου σχόλιο δεν τα έβαλα με κανέναν άλλο παρά με όσους άλλα λένε και άλλα κάνουν (αναφέρομαι σε ανθρώπους με τους οποίους έρχομαι καθημερινά σε επαφή, αυτοί ξέρουν...). Αν το σχόλιό μου έτυχε να είναι κάτω από το δικό σας δεν σημαίνει πως απευθυνόμουν σ' εσάς (το ξεκαθαρίζω γιατί νομίζω πως η αντίδρασή σας ξεκινάει από εκεί). Από κει και πέρα ξεκίνησε μια διαμάχη που δεν οδηγούσε πουθενά και θεώρησα ότι πάει σε μονοπάτια που δεν θέλω να υπερασπιστώ, γι' αυτό και μπήκα στη διαδικασία να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Πράξη που πιστεύετε έγινε για τις εντυπώσεις. Μια διαμάχη που δεν είχε σαν αποτέλεσμα να εκφράζονται οι απόψεις μας αλλά σε έναν αγώνα του ενός για απάντηση προς τον άλλο.
Το σίγουρο είναι πως δεν θέλω να ζω σε ένα ψεύτικο όνειρο. Έχω δικά μου όνειρα που θέλω να γίνουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, καθώς και τα όνειρα των παιδιών μου. Αυτό που μου περιγράφετε είναι κάτι παρόμοιο με την ψευδαίσθηση ευχαρίστης που προσφέρει ένα τσιγάρο. Γιατί να μπω στη διαδικασία να ονειρευτώ κάτι που είναι ψεύτικο; Σίγουρα όλοι θέλουμε καλύτερες ημέρες για το χωριά της περιφέρειας και προσωπικά πολύ περισσότερο για την Κρήνη. Όσον αφορά στο θέμα της χειραψίας δεν είναι αν θα δώσω εγώ το χέρι μου αλλά τι απάντηση θα πάρω στα ερωτήματα που έχω να τους θέσω γιατί σίγουρα δεν αρμόζει να μην απαντήσουν. Σίγουρα είναι κρίμα να δείξω κακό πρόσωπο σε κάποιον που δεν ξέρω προσωπικά. Μπορεί να ισχύει το ίδιο και σε κάποιον που αποφασίζει για μένα χωρίς εμένα;;; Μήπως είναι πιο άσχημη η κατάσταση της χώρας σήμερα απ' ότι η μη διενέργεια μιας χειραψίας;
Θα αφήσω εκτός σχολίου την αναφορά σας στο Λαζόπουλο (δεν πιστεύω πως έχει νόημα).
Τέλος ελπίζω η έκπληξή σας να ήταν θετική... παρ' ότι όντως δεν γνωριζόμαστε προσωπικά.

Θωμάς είπε...

Υ.Γ. προς αποφυγή νέων παρεξηγήσεων: Δεν πιστεύω πως έχει νόημα να ασχοληθούμε με τις τηλεοπτικές εκπομπές όχι ότι το σχόλιό σας δεν έχει νόημα

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κύριε Θωμά. Θα χαρώ πολύ αν σας γνωρίσω κι απο κοντά. Θέλω να πίστευω πως είστε ενας νέος άνθρωπος γεμάτος όνειρα και προοτική για το μέλλον. Πραγματικά ο λόγος σας είναι γεμάτος πικρία. Αν θέλετε όμως να βαδίσετε μπροστά για ένα πραγματικά λαμπρό μέλλον θα πρέπει να αποβάλετε το φοβικό σύνδρομο που σας διακατέχει. Οι ηρωισμοί, ο λαικισμός και οι μελοδραματισμοί δεν θα σας οδηγήσουν πουθένα. Μην με κάνετε να πιστέψω πως αποτελείται κι έσεις μέρος της φούσκας των ψευτοαγανακτισμένων που συναντήσαμε στο Σύνταγμα και σε διάφορες πόλεις της χώρας που γρήγορα ξεφούσκωσαν αφου δεν είχαν πολιτική άποψη και οι ιδέες του δεν είχαν ωριμάσει.
Ο κοσμος και οι νέοι γενικότερα ξεκινησαν να συσπειρόνται γυρω απο τις λαϊκες μάζες, που αγωνιζόνται για το λαϊκό συμφέρον. Σε αυτές τις μάζες έχουν συσπειρώθεί συνδικάτα και πολιτικοί στους οποίους έσεις εμφανίζεστε διατεθειμένος να γυρίσετε την πλάτη.
Μηπως θα έπρεπε να αναθεωρησετε τι στάση σας σε ορισμενα ζητήματα;
Καντε το και αφηστε επιτέλους τους μελοδραματισμούς και τις φαρσοκομωδιες.
Με εκτιμηση
Γιώργος Φιλαρέτου

Ανώνυμος είπε...

Το παρόν BLOG απ’ ότι μπορώ να καταλάβω σύμφωνα με όσα γράφονται στην αρχική σελίδα δημιουργήθηκε με στόχο να προβάλλει τα διάφορα συμβάντα του χωριού. Μου δίνεται η εντύπωση πως το/τα άτομα που το τρέχουν δεν έχουν άμεση σχέση με τη δημοσιογραφία οπότε δεν πρόκειται για δημοσιογραφικό BLOG.
Η πρώτη εντύπωση που δίνεται σε κάποιον που διαβάζει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, είναι ότι γίνεται εκτενέστερη προβολή της επίσκεψης της κυρίας Μπακογίαννη, που στο κάτω – κάτω απλά μία πολιτικός είναι η οποία κάνει περιοδεία με στόχο την προσέλκυση οπαδών.
Δεν νομίζω μέσω του συγκεκριμένου δημοσιεύματος να ο/οι διαχειριστής/ές να έχουν ως στόχο τη προβολή του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, το μόνο που θελαν ήταν απλά να αναφέρουν τη συγκεκριμένη επίσκεψη. Απλά δεν έγινε σωστή δημοσίευση του περιστατικού, εξάλλου πρόκειτε για ερασιτέχνες και όχι για επαγγελματίες ή ίσως ο/οι δημιουργός/οι του συγκεκριμένου δημοσιεύματος να είχαν ενθουσιαστεί παραπάνω απ’ ότι θα έπρεπε για τη συγκεκριμένη επίσκεψη.
Υ.Γ. Κατά τα άλλα φαίνεται μέσα από τις παλιότερες δημοσιεύσεις ότι κάνετε μια καλή προσπάθεια να προβάλλεται τον τόπο τα ήθη και τα έθιμά σας. Μπράβο σας γι’ αυτή την προσπάθεια.

Θωμάς είπε...

Χαίρομαι ιδιαίτερα που με χαρακτηρίζετε λαϊκιστή. Εκτός του ότι παρέχεστε πως δεν ενστερνίζεστε τις ιδέες του απλού λαού, γιατί χρησιμοποιείτε τη λέξη λαϊκισμός σαν κάτι αρνητικό; Το λεξικό Cambridge ορίζει το λαϊκισμό ως «πολιτική ιδέα και δράση που στοχεύει στην αντιπροσώπευση των επιθυμιών και των αναγκών του απλού λαού». "Ο λαϊκισμός είναι μία αξιολογικά ΟΥΔΕΤΕΡΗ έννοια, δεν είναι δηλαδή «κακός» ή «καλός»", όπως αναφέρεται από την Margaret Canovan. Και όπως αναφέρατε: "οι νέοι ξεκίνησαν να συσπειρόνονται γύρω από τις λαϊκές μάζες, που αγωνίζονται για το λαϊκό συμφέρον" και εκεί συσπειρώθηκαν και πολιτικοί. Δεν το άρχισαν οι πολιτικοί, λοιπόν. Το βρήκαν έτοιμο και πήγαν μετά. Γιατί άραγε;;; Μήπως υπήρχε κάτι ενδιαφέρον γι' αυτούς;

Πηγή: wikipedia

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κύριε Θωμά.


Πραγματικά χαίρομαι ιδιαιτέρα που έχω απέναντι μου ένα τόσο καλλιεργημένο άτομο με πλούτο ιδεών και απόψεων, των οποίων έρχομαι να εκφράσω τις αντιθέσεις μου σε κάποια σημεία.
Εξάλλου αυτό είναι και το νόημα του διαλόγου, να συμφωνούν και να διαφωνούν οι άνθρωποι μεταξύ τους.
Χαίρομαι πραγματικά που έχω απέναντι μου ένα αξιόλογο άτομο, που πραγματικά γνωρίζει αρκετά, όχι όμως κι όλα κι οφείλει να τα γνωρίσει ασχέτως με το γεγονός αν συμφωνεί ή διαφωνεί.
Πλέον η «κόντρα» που έχει αναπτυχτεί οδηγείται επί προσωπικού.
Ίσως δεν έχετε καταλάβει καλά την έννοια του λαϊκισμού, οφείλεται να ψάξετε περισσότερο την έννοια όχι μέσω λεξικών, αλλά να προσεγγίσετε την πραγματική έννοια μέσα από βιωματικές κι όχι μόνο καταστάσεις. Τότε πραγματικά θα είστε έτοιμος να ορίσετε την έννοια του λαϊκισμού, κι όχι μέσα από τα ανούσια και περιττά στοιχεία που δίνει ένα λεξικό.
Αναρωτιέμαι κ. Θωμά τι πραγματικά θέλετε να περάσετε με τις απόψεις στον κόσμο και το μένος που δείχνεται στους πολιτικούς. Δηλαδή πρέπει να τους φιμώσουμε και να αντιδρούμε πλασάροντας την ιδέα του απολιτίκ;
Θέλετε δηλαδή με τις απόψεις σας να περάσουμε σε καταστάσεις άλλων εποχών. Των πέτρινων χρόνων δηλαδή, την εποχή που η χώρα τέθηκε στο γύψο και οι πολιτικοί εξοριζόταν μη μπορώντας να εκφράσουν τις απόψεις τους ελεύθερα.
Μήπως κατά βάθος μέσα σας κρύβεται τέτοια στοιχεία του παρελθόντος.
Πραγματικά, αν θέλετε να περάσετε κάτι τέτοιο, με λυπείτε ιδιαίτερα.
Καιρός να αναθεωρήσετε κ. Θωμά.
Είναι ανάγκη. Ζούμε σε καιρούς Δημοκρατίας, ενός πολιτεύματος που ο καθένας μπορεί να περπατά και να εκφράζεται ελευθέρα.
Με τις απόψεις σας και το μένος για τους πολιτικούς κάθε άλλο από αυτό προωθείται. Αντιθέτως κρύβεται ένα άλλο πρόσωπο, αυτό άλλων εποχών της 7ετιας 1967 – 1974.

Με εκτίμηση

Γιώργος Φιλαρέτου

Θωμάς είπε...

Βλέπω πως με ένα αλυσιδοτό συλλογισμό συνδέετε την ελευθερία του λόγου με τη Χούντα. Αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν συλλογισμό σας...
Μπορεί να μην ξέρω από πρώτο χέρι τη σημασία κάποιων λέξεων, όπως λαϊκισμός και Χούντα. Δεν σημαίνει όμως πως επειδή λέτε εσείς κάτι είναι και κοινά αποδεκτό. Ίσως να μην ξέρω από πρώτο χέρι και κάποιες άλλες έννοιες. Τι να σημαίνει, άραγε, η λέξη σκάνδαλο; Υπάρχει, άραγε, κανείς πολιτικός που να μπλέκεται σε σκάνδαλο;
Ίσως ζω σε άλλο κόσμο... Ίσως έχω ψευδαισθήσεις... Σίγουρα όμως δεν ζω πάνω στις υποσχέσεις των πολιτικών που ακόμα και αν είναι ψεύτικες μας κάνουν να ονειρευόμαστε...

Ανώνυμος είπε...

SAS EFAGE I MALAKIA

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons