Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Φαρκαδόνας ανακοινώνει την ένταξη στο «Πράσινο Ταμείο», της πρότασης «Αστικός εξοπλισμός Δήμου Φαρκαδόνας, προϋπολογισμού 243.858,57 ευρώ. Η ένταξη ανακοινώθηκε χθες στον Δήμο διά της αρμόδιας υπηρεσίας του προγράμματος.
Η πρόταση υποβλήθηκε στις 30 Μαΐου 2012, μετά από εκτεταμένη ενασχόληση της Δ/νσης Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, η οποία αξιοποίησε τη σχετική πρόσκληση του προγράμματος.
Το έργο θα συμβάλλει:
- στην εξοικονόμηση ενέργειας
- στην αύξηση του πρασίνου
- στον περιορισμό της ρύπανσης
- στη μείωση της θερμοκρασιακής όχλησης
- στον περιορισμό των σταθμευμένων οχημάτων σε βάρος του ζωτικού αστικού χώρου
- την ενθάρρυνση της χρήσης ποδηλάτων.
Όλα αυτά θα επιτευχθούν, καθώς σε όλα τα χωριά του Δήμου μας, θα τοποθετηθούν:
- 46 παγκάκια εξωτερικού χώρου
- 41 δοχεία απορριμμάτων
- 36 ζαρντινιέρες
- 108 κολωνάκια δρόμων
- 23 ποδηλατοστάτες
- 5 εξάγωνα ξύλινα κιόσκια
- 13 τετράφωνα ξύλινα κιόσκια
- 18 στάσεις λεωφορείων
- 20 αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα φωτισμού

Όλα αυτά τα είδη, θα τοποθετηθούν ως εξής:
- Τα παγκάκια: από 4 στις κεντρικές πλατείες Φαρκαδόνας, Οιχαλίας, Ζάρκου, Ταξιαρχών και από 2 στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου μας
τα δοχεία απορριμμάτων: από 3 στις κεντρικές πλατείες Φαρκαδόνας, Οιχαλίας, Ζάρκου, Ταξιαρχών και από 2 στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου μας
- Οι ζαρντινιέρες: από 2 σε όλα τα χωριά του Δήμου
- Τα κολωνάκια: από 6 σε κάθε μία πλατεία κάθε χωριού
- Οι ποδηλατοστάτες: από 2 σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε χωριού
- Τα κιόσκια: εξάγωνα σε Φαρκαδόνα, Οιχαλία, Ζάρκο και Ταξιάρχες, τετράγωνα σε όλες τις πλατείες των υπόλοιπων χωριών
- Οι στάσεις λεωφορείων: από μία σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε χωριού
- Τα φωτοβολταϊκά συστήματα φωτισμού: από 4 σε κάθε κεντρική πλατεία σε Φαρκαδόνα, Οιχαλία, Ζάρκο, Γριζάνο και Ταξιάρχες. Θα προσφέρουν φωτισμό στην πλατεία χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο.
Ολες οι προτάσεις υποβλήθηκαν με βάση το σχέδιο «Ανοιχτή πόλη» που διέπει το πρόγραμμα. Δηλαδή, προκρίθηκε η ισόρροπη κατανομή των ειδών, με βάση τον πληθυσμό κάθε χωριού και, βεβαίως, τις ανάγκες του. Κανένα χωριό, όμως, δεν μένει χωρίς εξοπλισμό. Μάλιστα, οι προδιαγραφές θα είναι υψηλές, προκειμένου να μη χρειάζονται συχνές συντηρήσεις. Βασικός στόχος του Δήμου, ήταν και παραμένει η αύξηση της λειτουργικότητας και της ελκυστικότητας των δημόσιων χώρων.
Οι πλατείες των χωριών μας, εκτός από τις αναμορφώσεις, απαιτείται να είναι και εύκολα προσβάσιμες και ασφαλείς για όλους, με είδη που προσφέρουν και στην αισθητική αναβάθμιση.
Παρότι το ποσό είναι αρκετά μεγάλο και το έργο θα ωφελήσει κάθε χωριό, ο Δήμος Φαρκαδόνας δεν επαναπαύεται σε αυτή τη δράση. Επιδιώκει και προωθεί την ένταξη σε προγράμματα, κι άλλων δράσεων και έργων, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του κάθε δημότη. Εξάλλου, η Δ/νση Ανάπτυξης και Προγραμματισμού του Δήμου, σε συνεργασία με την Τεχνική υπηρεσία, καθημερινώς αξιολογούν όλα τα προγράμματα που απευθύνουν ανοιχτές προσκλήσεις, συντάσσοντας τεχνικά δελτία για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, προκειμένου, και οι δημότες να ωφεληθούν, και τα χρήματα από την Ε.Ε. να αξιοποιηθούν.
Για το συγκεκριμένο έργο, ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Κ. Οικόνομου δήλωσε: «Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του δημότη Φαρκαδόνας. Δεν εφησυχάζουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε πρόγραμμα και δράση, που θα ωφελήσει τους δημότες μας, όχι μόνο σε επίπεδο καθημερινότητας, αλλά και σε επίπεδο βελτίωσης των οικονομικών τους. Σε αυτόν τομέα, σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε περισσότερα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons