Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Αντιμέτωποι με λύκους έρχονται τις τελευταίες ημέρες δύο κτηνοτρόφοι στην Κρήνη Τρικάλων!!

Το θέαμα που αντίκρισαν οι άτυχοι κτηνοτρόφοι ανοίγοντας το μαντρί τους το πρωί ήταν φρικτό.
Σύμφωνα με τον κτηνοτρόφους, η επίθεση που δέχθηκαν τα άμοιρα πρόβατα από το κοπάδι λύκων που κατέβηκε στο χωριό, αναζητώντας τροφή, έγινε τις πρώτες βραδυνές ώρες της περασμένης Τρίτης στο  πνοιμιοστάσιο του κ.Μανάφα Παναγιώτη και της Παρασκευής στο πνοιμιοστάσιο του  κ.Γαλάνη Χαρίλαο.Και στις δύο περιπτώσεις ο απολογισμός είναι ο ίδιος: 4 νεκρά ζώα.

Οι κτηνοτρόφοι που ζητούν πλέον από την πολιτεία να τους αποζημιώσει,φοβούνται ότι το φαινόμενο θα συνεχιστεί.









 Ο λύκος φέρει αρκετά από τα ανατομικά χαρακτηριστικά του σκύλου. Ο λαιμός του ωστόσο είναι μεγαλύτερος ως προς την περιφέρεια και περισσότερο δυσκίνητος. Το κρανίο του είναι μεγάλο σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα του και διαθέτει συνολικά 42 δόντια με χαρακτηριστικούς μεγάλους κυνόδοντες και εξαιρετικά δυνατό δάγκωμα. Το μήκος ενός μέσου αντιπροσώπου του είδους κυμαίνεται από 1 - 1,50 m και το ύψος του 65 - 90 cm, με αντίστοιχο βάρος 30 - 50 κιλά. Το τρίχωμά του έχει φαιά απόχρωση κατά τη διάρκεια του χειμώνα και φαιοκίτρινη το καλοκαίρι. Επίσης, έχει φουντωτή μακριά ουρά.
Η κατασκευή του λύκου, με ψηλά πόδια και φαρδύ πέλμα, του επιτρέπουν να περπατά με άνεση στο χιόνι. Ως θηρευτικό είδος, διανύει μεγάλες αποστάσεις σε αναζήτηση της τροφής του και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 40 - 50 km/h. Σημαντική ιδιότητα για την εξεύρεση της λείας, είναι η όσφρηση, η οποία είναι και η ισχυρότερη αίσθηση του λύκου, καθώς μπορεί να εντοπίσει το θήραμα σε απόσταση 3 χιλιόμετρα, μόνο από τη μυρωδιά.
Σύμφωνα με τις διάφορες παραδόσεις του ελληνικού λαού, ο λύκος δεν πλάστηκε από τον Θεό αλλά από τον διάβολο με όλα τα χαρακτηριστικά του ζώου εκτός της ζωής, και αυτό στην προσπάθειά του να ανταγωνιστεί τον Θεό στη δημιουργία. Ο Θεός όμως, προκειμένου να τιμωρήσει τον διάβολο, ενέπνευσε ζωή στο λύκο με την εντολή να κατασπαράξει τον πλάστη του. Έτσι ο λύκος ζωντάνεψε, αλλά δεν πρόλαβε τον διάβολο, καταφέρνοντας όμως να φάει το ένα πόδι του. Απ΄ αυτό το γεγονός ο διάβολος παραμένει έκτοτε κουτσός και αποκαλείται "μονοπόδαρος" ή "λυκοφαγωμένος".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons