Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Η Κρήνη καμαρώνει για τις επιτυχίες και τις πρωτιές των δικών της παιδιών!!


Τις επιτυχίες των δικών τους παιδιών καμαρώνουν από σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Κρήνης. Επτά παιδιών, τελειόφοιτων μαθητών του γενικού λυκείου Οιχαλίας και του επαγγελματικού λυκείου Φαρκαδόνας, υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων 2012.
Επτά παιδιών που κατάφεραν να εισαχθούν σε διάφορες σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποιώντας τους στόχους και βάζοντας από εδώ και στο εξής σε εφαρμογή τα μελλοντικά σχέδιά τους.
Ο λόγος για τους: Δανάη Γεωργίου του Δημητρίου που εισήχθη στη Σχολή Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου,Βασίλειος Λάσκο του Αθανασίου στο Επικοινωνίας και Μέσων Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου,Δημήτριο Δήμου του Ιωάννη στο Τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Ζαχαρούλα Καραγιάννη του Αποστόλου στη Σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαγδαλινή Παπαστεφάνου του Βάιου στη Σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Μανάφα του Παναγιώτη στο Παιδαγωγικό Δημοτικής εκπαίδευσης Ιωαννίνων και της Μαρίας Μαννασή του Φωτίου στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Καρδίτσας.
Το σημαντικότερο και τη φετινή χρονιά είναι ότι μαθητές της Κρήνης και υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων ήρθαν να καταταγούν μεταξύ των πρώτων πανελλαδικά στις σχολές τους.
Η Δανάη Γεωργίου του Δημητρίου εισήχθη 8η πανελλαδικά στη Σχολή Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου, ο Βασίλης Λάσκος του Αθανασίου 8ος στο Επικοινωνίας και μέσων πολιτισμού του Παντείου και η Μαρία Μαννασή του Φωτίου 12η στο Τμήμα Διατροφης και Διαιτολόγια του ΤΕΙ Καρδίτσας.
Σημαντική η προσπάθεια όλων των παιδιών που πλέον ανοίγουν φτερά για να πραγματοποιήσουν όνειρα και στόχους φέροντας στις αποσκευές τους τις ευχές όλου του χωριού για επίτευξη αυτών και καλή πρόοδο στις σπουδές τους.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διάφορες συγχαρητήριες επιστολές την ημέρα των Πανελλήνιων Εξετάσεων

Από αφορμή την ημέρα των Πανελλήνιων εξετάσεων διαβάζουμε εδώ κι εκεί διάφορα ευχετήρια σχόλια για εκείνους που επάξια πέτυχαν το σκοπό τους και από τη θέση αυτή τους συγχαίρουμε εγκαρδίως.
Μεταξύ των ευχετηρίων σχολίων που διαβάσαμε, είδαμε ότι και τα Τρίκαλα δε έμειναν χωρίς χαρμόσυνους χαιρετισμοιύς. Πριν σχολιάσουμε γενικεύοντας λίγο το θέμα της ημέρας, παραθέτουμε σχόλιο του κ.Κωνσταντίνου Σκρέκα-Βουλευτή Ν. Τρικάλων Ν.Δ. Διαβάζουμε: «ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ. Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στις Τρικαλινές και στους Τρικαλινούς, στα νέα παιδιά, τα οποία κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας... . Νέοι φοιτητές πια, παιδιά με ταλέντα και κλίση στις επιστήμες, αποτελούν την ελπίδα για τον τόπο μας και μας δίνουν σιγουριά για ένα καλύτερο αύριο που όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε. Σε όσους δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή, υπενθυμίζω πως η ζωή δεν τελειώνει εδώ, αλλά αντίθετα μόλις τώρα ξεκινά. Οι δρόμοι είναι πολλοί, ορθάνοιχτοι και τους περιμένουν.» http://www.trikalaola.gr/

Πολύ ευγενικό και λεπτό εκ μέρους του εκπροσώπου του ελληνικού κοινοβουλίου οι ευχές που έστειλε στους επιτυγχάνοντες την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας. Ευχές, αυτονόητες για τον κάθε Πολίτη (βεβαίως και για οποιοδήποτε εκπρόσωπο του ελληνικού κοινοβουλίου) που εύχεται το καλλίτερο για τον μελλοντικό σπουδαστή της Χώρας μας. Δεν είμαστε υπέρ της μεμψιμοιρίας, αλλά θεωρούμε ότι οι ευχές, ιδιαίτερα από πρόσωπα υψηλού ενδιαφέροντος, είναι ευχές του θεαθήναι, είναι ευχές που σκοπό έχουν την απόκτηση πολιτικής-κομματικής πελατείας. Κι αυτό δε θα το λέγαμε αν δεν υπήρξαν επετηρίδες σε όλες τις βαθμίδες των νέων απόφοιτων πτυχιούχων επιστημόνων, (γιατρών, πολιτικών μηχανικών, εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων κλπ, κλπ) Πολλοί εξ’ αυτών, έχοντας στην αγκαλιά τους τις υποσχέσεις του ανύπαρκτου ή ανάπηρου διεφθαρμένου κομματικού κράτους, είναι άνεργοι, άλλοι έγιναν ταξιτζήδες, άλλοι μετανάστες στα ελληνικά εστιατόρια της Μέρκελ-Γερμανία και πάει λέγοντας. Λοιπόν για τους νέους μας επιτυγχάνοντες την εισαγωγή τους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μπορεί κάποιος εκπρόσωπος ανεξαρτήτου κομματικής ταυτότητας να δώσει εγγύηση για το μέλλον αυτών των επιτυχόντων παιδιών μας; Ας επιτραπεί στο γράφοντα την απάντηση να τη δώσει ο ίδιος με ένα απλό κατηγορηματικό όχι!. Ιδιαίτερα στις μέρες μας που όλα εξαφανίζονται ή «κουρεύονται» ή πουλιούνται, οι ευχές, όσο καλοπροαίρετες και να είναι, χάνουν την αξία τους και όχι μόνο. Αντικατοπτρίζουν τον «πολιτικό» εμπαιγμό στο μεγαλείο του. Ας μάθουμε κάποτε να γίνουμε εραστές του Πολιτικού Λόγου. Του Λόγου που τσούζει, που γρατσουνίζει σαν αγκάθι, που σπάει πέτρες, που αποκαθιστά τον ύπνο με εφιάλτη, τον Λόγο που λέγαμε στις φάμπρικες, στις γειτονιές, στα σοκάκια και ακόμα πιο πέρα και αποτελούσε για τους διώκτες της αλήθειας, για τους ψεύτες, για τους υποκριτές, για το κάθε εξανδραποδισμένο αχυράνθρωπο που μας έφτασε εδώ, τον μεγαλύτερο εχθρό. Αυτόν το Λόγο θέλουμε να υπηρετούμε και μάλιστα όταν πρόκειται για ευχή, που απευθύνεται ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, τότε είναι απόλυτος, υπεύθυνος και αληθινός.
Τρίκαλα 27-08-2012

Βάιος Φασούλας
Ε.Ο. Καλαμπάκας 134
42100 ΤΡΙΚΑΛΑ
τηλ: +30 24310 72132
www.fasoulas.de
pelasgos@fasoulas.de

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons