Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Μαθητές του ΕΠΑ.Λ.Φαρκαδόνας παρασκεύασαν στα εργαστήρια του σχολείου τη δική τους μαρμελάδα και τσίπουρο!!!


Τελικά όλοι εκείνοι που κατά καιρούς έρχονται να υποστηρίξουν πως οι εκπαιδευτικές βάσεις των μαθητών που φοιτούν στα επαγγελματικά λύκεια της χώρας είναι υποδεέστερες, σε σχέση πάντα με εκείνες των μαθητών των γενικών λυκείων, διαψεύδονται.
Πραγματικά διαψεύδονται χρόνο με το χρόνο, αν κρίνουμε από τις επιτυχίες που καταγράφονται από υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων στην τεχνολογική κατεύθυνση σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.
Φυσικά στις επιτυχίες των μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων συμβάλει και το γεγονός του έργου που παρέχουν οι καθηγητές και των εκπαιδευτικών βάσεων που δίνουν στα παιδιά.
Μια ανάσα πριν την ολοκλήρωση της φοίτησης στη δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκονται οι μαθητές της τρίτης τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου στις ειδικότητες Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Οικονομίας και Διοίκησης και Μηχανολογίας.
Πλέον οι μαθητές προετοιμάζονται με την βοήθεια των καθηγητών τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις και την είσοδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Πέραν των θεωρητικών βάσεων που λαμβάνουν οι μαθητές έρχονται να ασχοληθούν και με τον τομέα των εργαστηριών, προκειμένου να εντρυφήσουν τα στάδια της πρακτικής εξάσκησης.
Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές με την βοήθεια των καθηγητών τους έρχονται να ασχοληθούν με διάφορα αντικείμενα, με έντονο ενδιαφέρον και θέληση και πραγματικά τα καταφέρνουν περίφημα.
Κατά την παράδοση των εργαστηριακών μαθημάτων οι μαθητές της ειδικότητας Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος ήρθαν να αποδείξουν ότι εκτός από πολλοί καλοί μαθητές, τα καταφέρνουν περίφημα και στην πράξη.
Στην διάρκεια των μαθημάτων Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων και Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων παρασκεύασαν τη δική τους μαρμελάδα με τοπικά φρούτα. Συναντήθηκαν λοιπόν στο εργαστήριο του σχολείου τους και με την συνδρομή των εκπαιδευτικών παρασκεύασαν τη δική τους γλυκιά λιχουδιά, η οποία αφήνει την καλύτερη γεύση στα χείλη που θα τη δοκιμάσουν.
Ανάλογη πρωτοβουλία στο πλαίσιο των ίδιων μαθημάτων ελήφθη το περασμένο διάστημα με την παρασκευή τσίπουρου στα εργαστήρια του σχολείου.
Ανάλογες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα με την παρασκευή άλλων προϊόντων και τροφίμων που φτάνουν στο τραπέζι μας.

Ανάμεσα στους μαθητές τους ΕΠΑ.Λ. διακρίνουμε και τον δικό μας, τον Κώστα Στεργιανό


Τα τσίπουρα και οι μαρμελάδες των μαθητών


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons