Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Σπείρα ιερόσυλων λεηλάτησε το κοιμητήριο της Κρήνης Τρικάλων


Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο....
Για μια ακόμη φορά άγνωστοι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έδρασαν στο νεκροταφείο του Ζάρκου εισέβαλαν την περασμένη Τετάρτη στο κοιμητήριο του δημοτικού διαμερίσματος Κρήνης του Δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων, λεηλατώντας τους τάφους και αφαιρώντας όλα τα μπρούτζινα καντήλια, τα ανθοδοχεία που είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό κι ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους και τους ήταν χρήσιμο.
Κι αυτή τη φορά οι ιερόσυλοι δεν σεβάστηκαν το χώρο, βεβηλώνοντας τους τάφους, προκαλώντας ακόμη και ζημιές.
Και στην συγκεκριμένη περίπτωση οι δράστες ήταν αρκετά οργανωμένοι, αφού έδρασαν εντός του ιερού χώρου χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, μιας και το κοιμητήριο απέχει αρκετά από την κατοικήσιμη περιοχή.
Μαρτυρίες κατοίκων ανέφεραν ότι αντιλήφθηκαν ένα αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να συγκρατήσουν αριθμούς κυκλοφορίας, να κινείται ύποπτα σε κοντινή απόσταση από το νεκροταφείο. Δεν έδωσαν ωστόσο σημασία, που θα βοηθούσε για την σύλληψη των δραστών.
Η αξία των καντηλιών και των λοιπών αντικειμένων που εκλάπησαν εκτιμάται γύρω στα 450 ευρώ, αν προστεθούν όμως και οι ζημιές που προκάλεσαν στους τάφους τότε το κόστος τριπλασιάζεται.
Συγγενείς των νεκρών, στην θέα των απωλειών και των ζημιών στους τάφους, εξέφραζαν την οργή τους για το περιστατικό, μη μπορώντας να πιστέψουν που μπορεί να φτάσει η δράση ενός ή πολλών «ανθρώπων», αν αυτοί θέλουν να λέγονται άνθρωποι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί ανάλογα περιστατικά σε αρκετά νεκροταφεία της Θεσσαλίας μεταξύ των οποίων και των Τρικάλων, κι όλα δείχνουν ότι πίσω από τις κλοπές κρύβεται σπείρα που «χτυπά» σε κοιμητήρια.





8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΡΑΞΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ

Θ.Λ. είπε...

Τι να σου κάνουν 3 αστυνομικοί για 20.000 πληθυσμό που είναι όλος ο Δήμος

Ανώνυμος είπε...

Σωστά μιλάς Θ.Λ. πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή. Δεν φταίνε οι αστυνομικοί του Α.Τ.Φαρκαδόνας αλλά η Αστυνομική διεύθυνση που δεν στέλνει παραπάνω δύναμη. Όσο για τους ιερόσυλους πιστεύω πως κάποια μέρα αυτές οι πράξεις τους θα τιμωρηθούν. Τι να πεί κανείς γι'αυτούς τους απάνθρωπους που δεν σέβονται τη μνήμη τόσων ανθρώπων. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ού το γυφτουντάμαρα......

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΧΩΡΙΑΝΟΙ.ΑΜΠΑΡΩΘΕΙΤΕ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ,ΠΑΡΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons