Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

"Ο ΖΥΜΑΡΙΚΟΣ" ΝΕΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΡΗΝΙΩΤΗ ΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΘΑΝΑΣΗ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

Ο Ζυμαρίκος, αντιπροσωπεύει την ιδιοτέλεια και την υποκρισία στην ακραία της μορφή. Θορυβώδης στις κοινωνικές συναναστροφές, επιδειξιομανής και εξουσιομανής σε νοσηρό βαθμό, χαρακτήρας που χρήζει κοινωνιολογικής και ψυχιατρικής ανάλυσης. Προσπαθεί, απεγνωσμένα, να προσδώσει στον εαυτό του την εικόνα του αναρχικού, του ανένταχτου, του αφιλοχρήματου, ενώ ακριβώς τα αντίθετα από αυτά χαρακτηριστικά, συνθέτουν τον χαρακτήρα του. Καθ' υπερβολήν είρων, ζηλόφθων και αλλαζών, ψεύτης και συκοφάντης, γάγγραινα στη ζωή όσων ατύχησαν να βρεθεί στο δρόμο τους...

Ο Θανάσης Αργυρίου γεννήθηκε το 1957 στην Κρήνη Τρικάλων. Σε ηλικία 21 χρόνων το 1978 μετακομίζει από το χωριό του για την πρωτεύουσα ενώ λίγα χρόνια αργότερα κάνει τη δική του οικογένεια και ξεκινά το συγγραφικό έργο. Ένα έργο όπου το μεγαλύτερο μέρος του είναι αφιερωμένο στο χωριό που πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια. Ένα έργο στο οποίο διακρίνεται η έντονη αγάπη για το χωριό την Κρήνη, για τη Θεσσαλία γενικότερα.





Στο πλούσιο λογοτεχνικό και ποιητικό έργο που παρουσιάζει ο Θανάσης Αργυρίου συμπεριλαμβάνονται τα βιβλία «Διάσπαρτα όνειρα», «Της μνήμης μου φιλώ το αμμοχάλικο» «Ποιο το χρώμα της φυγής», «Αναδρομές», «Ο τρελός του καραμελάδικου», «Συλλογή παραμυθιών της Θεσσαλίας», «Τα παραμύθια της μάνας μου». Τα θεατρικά έργα «Εσύ φταις», «Ο Μοχθηρασθένης», «Όνειρο Φυγής», «Κούμπα Μάνια»,«Αναμάρτητη Έυα», Παράλληλα υπό έκδοση τελούν τα βιβλία  «Αλφαβητάρι Παραμυθιών» και «Παραδοσιακά Παιχνίδια των Τρικάλων».
Βιβλία που αναφέρονται στο χωριό, στην περιοχή της Φαρκαδόνας, των Τρικάλων και ευρύτερα της Θεσσαλίας. Από ένα άνθρωπο που τιμά το τόπο του, σέβεται και προωθεί την παράδοση και περισσότερο γνωστοποιεί πανελλαδικά την ιστορία του χωριού και των συντοπιτών του.
Τον Ζυμαρίκο όπως και τα υπόλοιπα έργα του κ.Αργυρίου θα μπορούμε να τα προμηθευτούμε σε λίγες μέρες από τα βιβλιοπωλεια της πόλης μας.











4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

XILIA BRAVO

Ανώνυμος είπε...

megale thanasi

Unknown είπε...

Γεια σου Νάσιο!!! Μήτσιος...

Unknown είπε...

Γεια σου Νάσιο!!! Μήτσιος...

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons