Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Άγνωστοι αφαίρεσαν 8 μετασχηματιστές της ΔΕΗ αξίας Χιλιάδων Ευρώ στην Κρήνη Τρικάλων!!


Κατά το παρελθόν κάποιοι κάτοικοι της Κρήνης Τρικάλων ήρθαν αντιμέτωποι με τους ζωοκλέφτες. Μετέπειτα στόχος διαρρηκτών έγινε το κοιμητήριο του χωριού, όπου άγνωστοι είχαν αφαιρέσει τα μπρούντζινα καντήλια, βεβηλώνοντας έναν ιερό χώρο.
Χθες οι κάτοικοι της Κρήνης  ήρθαν αντιμέτωποι με μια νέα κλοπή.
Άγνωστος-οι δράστες έδρασαν ανενόχλητοι, αφαιρώντας από γεωτρήσεις ιδιωτικές και δημόσιες μετασχηματιστές της ΔΕΗ.
Οι κλοπές σημειώθηκαν προχθές με τους δράστες να αφαιρούν 8 μετασχηματιστές βάρους 200-400 κιλών έκαστος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το κόστος της ζημιάς ανέρχεται στις 50.000 ευρώ.
Μεταξύ των μετασχηματιστών ήταν κι εκείνος της δημόσιας γεώτρησης που υδρεύεται το χωριό. Η αφαίρεση του μετασχηματιστή είχε ως αποτέλεσμα να μείνει χωρίς νερό επί διημέρου σχεδόν το μισό χωριό. Χθες συνεργεία της ΔΕΗ επισκέφτηκαν την Κρήνη προκειμένου να προχωρήσουν στην αντικατάσταση του μετασχηματιστή της δημόσιας γεώτρησης, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει να επανέλθει η ομαλότητα στην καθημερινή ζωή των κατοίκων.
Ωστόσο υπάρχει προβληματισμός σχετικά με το περιστατικό και την δράση των δραστών, οι οποίοι σύμφωνα με τους κατοίκους θεωρούνται γνώστες του αντικειμένου της αφαίρεσης.
Παράλληλα χθες κάτοικοι ανέφεραν ότι προχθές είχαν παρατηρήσει στην περιοχή τους να κινείται ύποπτα ένα λευκό αγροτικό όχημα με τσιγγάνους, χωρίς ωστόσο να δώσουν περεταίρω σημασία που θα βοηθούσε ίσως στον εντοπισμό των δραστών.







Υπολογίζεται πως εδώ και μια τριετία που γίνεται αυτό το μπαράζ κλοπών στις πομώνες, και γενικότερα στους εξοπλισμούς των αγροτών, το κράτος έχει ζημιωθεί αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Τις τελευταίες μέρες εκλάπησαν  στην Θεσσαλία πάνω από 120 μετασχηματιστές  και οι κλοπές αυτές ολοένα και αυξάνοντα βλέπετε ο χαλκός που βγάζουν από το συγκεκριμένο αντικείμενο οι επιτήδειοι έχει αξία.
Να σημειώσουμε πως  ο  χρόνος που απαιτείται για την αντικατάσταση των μετασχηματιστών στις πομώνες των αγροτών είναι το ελάχιστο 5 μήνες και όταν θα έρθει η εποχή (σε 2 μήνες) όπου οι αγρότες θα χρειαστεί να σπείρουν, να ποτίσουν τις καλλιέργειες, θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΥΦΤΟΝΤΑΜΑΡΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons