Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας



Προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους που είχαμε θέσει, όλη η επιστημονική ομάδα εργαστήκαμε με αστείρευτο ζήλο, αφιερώνοντας πολλές ώρες του ελεύθερου χρόνου μας και προσφέροντας τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς. Η αναγνώριση της αφιλόκερδης προσπάθειάς μας καθημερινά από τους ασθενείς μας ήταν, είναι και θα είναι η κινητήριος δύναμη για την συνέχισή της.

Το όραμα μας είναι φιλόδοξο, αλλά έχει γερές βάσεις. Πάνω από όλα, βασίζεται στην επιθυμία όλων μας να «κάνουμε τη διαφορά» στο «προλαμβάνειν», δρώντας με ακεραιότητα και ηθική, παραμένοντας αδιαπραγμάτευτα αμετακίνητοι στις αξίες μας.

Καθότι δεν επιθυμούμε να «κατηγορηθούμε» οτι εκφραζόμαστε με γενικότητες, παραθέτουμε πιο συγκεκριμένα τα εξής:


• Η ύπαρξη Κινητής Μονάδας Ψηφιακού Μαστογράφου που έχει εγκατασταθεί στο ΚΥΦ και διενεργεί σε τακτική βάση πολυάριθμες μαστογραφίες, με μεγάλη ανταπόκριση των γυναικών του Δήμου Φαρκαδόνας, έχει πραγματοποιήσει απο 18/10/2012 και μέχρι σήμερα περισσότερες από 150 ψηφιακές μαστογραφίες.



• Η Κινητή Μονάδα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας και Σπιρομέτρησης που μέχρι στιγμής έχει διενεργήσει μετρήσεις σε 14 δημοτικά διαμερίσματα (Ζάρκου, Πηνειάδας, Γριζάνου, Φαρκαδόνας, Κεραμιδίου, Κρήνης, Διασέλλου, Οιχαλίας, Κλοκοτού, Γεωργανάδων, Πετρωτού, Πετρόπορου, Νομής, Σερβωτών), πραγματοποίησε συνολικά περισσότερες από 500 μετρήσεις οστικής πυκνότητας και περισσότερες από 130 σπιρομετρήσεις.



• Στην Κινητή Μονάδα Αιματολογικού & Βιοχημικού Ελέγχου έχουν αναλυθεί δείγματα αίματος περισσότερων των 300 ατόμων.



• Το Κοινωνικό Φαρμακείο που στεγάζεται στο ΚΥΦ προμηθεύει ολοένα και περισσότερους κοινωνικά ασθενέστερους πολίτες, που καταφεύγουν σε αυτή τη λύση, η οποία εμφανίστηκε ως αχτίδα φωτός σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε...



• Στο Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος, που λειτουργεί σε τακτική βάση, έχουν καταφύγει ήδη περισσότεροι από 25 καπνιστές, με εκπληκτικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.



• Τόσο στην Οιχαλία όσο και στη Φαρκαδόνα πραγματοποιήθηκαν ομιλίες ενημέρωσης του κοινού στα πλαίσια



του προγράμματος πρόληψης με θεματολογία: Oστεοπόρωση, Kαρκίνος του μαστού, Ακράτεια ούρων και Ουρολοιμώξεις, ενώ αναμένονται και νέες ομιλίες ευρύτερης θεματολογίας.



• Στα πλαίσια της πρωτοβάθμιας περίθαλψης γίνεται εμβολιασμός νεογνών και μαθητών, σύμφωνα με το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών από το παιδιατρικό τμήμα του ΚΥΦ. Παράλληλα, συνεχίζεται το πρόγραμμα προληπτικής φθορίωσης από το οδοντιατρικό τμήμα σε μαθητές δημοτικων σχολείων της περιοχής, που επαναλαμβάνεται εδω και πολλά χρόνια από το ΚΥΦ.



• Τακτικά πραγματοποιούνται, μεταξύ ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικου, ιατρικά μαθήματα ποικίλης θεματολογίας, με συμμετοχή όχι μόνο της επιστημονικής ομάδας του ΚΥΦ αλλά και εξωτερικών επιστημονικών συνεργατών.



• Η ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία σε θέματα πρόληψης συνεχίζεται επιτυχώς.



• Η επεξεργασία δεδομένων των ομάδων εργασίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα οδηγήσει σε δημοσίευση τους επόμενους μήνες των πρώτων αποτελεσμάτων.



• Στο ΚΥΦ αναμένεται σύντομα η έναρξη λειτουργίας βιβλιοθήκης ιατρικού περιεχομένου (και όχι μόνο) για ιατρούς και νοσηλευτές, αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο.



• Εκπονήθηκε μελέτη ουσιαστικής συντήρησης-εξοπλισμου του ΚΥΦ από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για αμεση ένταξή της στο 3ο Κ.Π.Σ.


Η επιστημονική ομάδα του ΚΥΦ που συνέβαλε στα παραπάνω αποτελείται από τους:

Σακελλαρίου Ιωάννης, Ροκά Βιολέτα, Ευθυμιάδη Γεωργία, Χουλιάρας Χρήστος, Βουλγαράκη Αθανασία, Ευθυμίου Ευάγγελος, Γουλιάδης Πρόδρομος, Διαμαντή Αγγελική, Κωστή Χρυσαυγή, Ραμούζη Ελένη, Καρακούσης Νικόλαος, Σταφύλης Χρυσοβαλάντης,Κανιά Ελένη, Παπαγεωργίου Ευμορφία, Χανιώτη Στέλλα, Σπήλιου Ελένη.

Τεχνική Υποστήριξη:Μπίτος Βασίλειος

Ένα ταξίδι 1000 χιλιομέτρων αρχίζει με ένα απλό βήμα. Ας αναλογιστούμε τη δυνατότητα να κάνουμε τον κόσμο γύρω μας καλύτερο, με κάποιες μικρές, καθημερινές πράξεις στο τρόπο που λειτουργούμε. Η τελική διαφορά στη ζωή όλων μας μπορεί να είναι πολύ μεγάλη.

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή μας κ.Σακελλαρίου Ιωάννη για τη συνεχή έμπνευση, προσπάθεια και στήριξή του για τον κοινό μας στόχο, διότι, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και έμπρακτη συμβολή του, όλα τα παραπάνω δε θα είχαν πιθανότητα και δυνατότητα υλοποίησης.

ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΥΦ

ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons