Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ένα σεβάσμιο πρόσωπο άφησε την ιερατική του σφραγίδα στη Κρήνη!!

Οι ευχές των πιστών της Κρήνης περιστρέφονται γύρω από τον ιερέα του χωριού τον π. Γεώργιο που λειτούργησε επί σειρά ετών στο χωριό μας. Πλέον ο σεβαστός πατέρας συνταξιοδοτήθηκε με το χριστεπώνυμο πλήθος της Κρήνης να μνημονεύει καθημερινά το αξιόλογο ποιμαντορικό έργο του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πάτερ Γεώργιος φέτος συμπλήρωσε (36) χρόνια ιερατικού βίου. Τα τελευταία (28) χρόνια λειτούργησε στο χωριό μας, πρωτοστατώντας με το ιερατικό του έργο.

Το έργο και η δράση του είναι πασίγνωστα και αναγνωρισμένα από τον κάθε Κρηνιώτη. Από την ιερατική εγκατάσταση του στο χωριό μέχρι και τη συνταξιοδότηση του, εξελίχτηκε εδώ και χρόνια σε πραγματικό ποιμενάρχη κάνοντας προ πολλού προσωπικό του βίωμα και σκοπό της ζωής του κάθε τι που απασχολεί την ενορία του, την κοινωνία μας και την περιοχή γενικότερα. 
Από νωρίς έδειξε τα ξεχωριστά του προσόντα, τον ακούραστο ζήλο του αλλά και την ικανότητα του πέρα από τα στενά ιερατικά του καθήκοντα, φιλικός και οικείος στον καθένα από μας. 
Επιβλητικός και λαμπρός Ιεροκήρυκας στην κυριακάτικη λειτουργία, στις μεγάλες εορτές της εκκλησίας μας, καθώς σε κάθε θρησκευτική τελετή. 
Χαρισματικός ο παπα-Γιώργης  αληθινός,απλοϊκός και προσιτός σε όλους αλλά και παράλληλα τολμηρός και μπροστάρης στην αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων, δεκτικός σε κάθε ατομικό ζήτημα που όλοι λίγο η πολύ κάποια στιγμή του εμπιστευθήκαμε. Ήταν εν ολίγοις ο δικός μας άνθρωπος. 
Μαζί με τους αξιόλογους ανθρώπους της Εκκλησιαστικής επιτροπής και τους ιεροψάλτες υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της Ενορίας μας, Αγιογράφησε τον ενοριακό Ναό και συντήρησε όλα τα ξωκλήσια που κάποτε ανέγειραν οι προγονοί μας και που πάντοτε με ευλάβεια τιμούμε. Ήταν λοιπόν τυχερό το χωριό μας για τον άξιο Ιερέα που είχε. 
Σ' αυτή τη δυσοίωνη και δύσκολη εποχή που περνάμε χρειαζόμαστε ανθρώπους που να έχουν την ικανότητα να δώσουν δύναμη, κουράγιο και πίστη για να μην χάσουμε το δρόμο μας. Ο παπάς μας σίγουρα ανήκει σ'αυτούς, γιατί δεν είναι τυχαία προσωπικότητα. 
Αντιθέτως είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως βρίσκεται στην κατηγορία των μεγάλων ανδρών με κύρος .Ξέρω όμως ότι ο παπα-Γιώργης δεν θέλει πολλά λόγια και περισσότερα εγκώμια.
«Κύριε, Κύριε επίβλεψον εξ ουρανού και ίδε και επισκεψαι την άμπελον ταύτην και κατάρτισαι αυτήν, ην εφύτευσεν η δεξιά Σου.». Η πάνσεπτη προσευχή ας συνεχίζει να βγαίνει από τα χείλη του σεπτού ιερέα, ως παρηγοριά και δύναμη να συνεχίζουμε να πορευόμαστε εν Χριστώ στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε.

-Μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε πριν λίγες μέρες η παράδοση των πρακτικών και κάθε τι που σχετίζεται με την ενορία μας, στον καινούργιο  Ιερέα του χωριού,τον Πάτερ Αναστάσιο. Έναν νέο Ιερέα πολλά υποσχόμενο που δείχνει πως θα αντικαταστήσει επάξια τον Παπα-Γιώργη.






Να ζήτε Έτη Πολλά και να υγιαίνετε,πολυσέβαστε πατέρα Γεώργιε.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Άξιος

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons