Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Σπουδαία διάκριση για μαθητή της Κρήνης Τρικάλων!!



Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 26ης Εθνικής Συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.
Συμμετείχαν 138 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα οι οποίοι, για 3 μέρες, εργάστηκαν πάνω σε διαφορετικά θέματα και προβλήματα της σύγχρονης εποχής: περιβάλλον, γεωργία, ανθρώπινα δικαιώματα, ρατσισμός, ανάπτυξη και οικονομία, πολιτισμός και εκπαίδευση κ.α.
Οι μαθητές δούλεψαν σε 10 επιτροπές, κατά μέσο όρο 14 ατόμων χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα. 
Το ΓΕΛ Οιχαλίας επελέγη να εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων με δύο μαθητές: τον Θανάση Θεοχάρη, μαθητή Β’ Λυκείου και την Ευθυμία Καψάλη μαθήτρια Α’ Λυκείου οι οποίοι και συμμετείχαν στις εργασίες με γραπτά κείμενα και προφορικές εισηγήσεις.
Ο Θανάσης Θεοχάρης (του Νικολάου) κατάφερε όχι μόνο να πείσει με την ομάδα του τους συνέδρους για το θέμα “agriculture and rural development” αλλά και να επιλεγεί στους οκτώ καλύτερους απ' όλη την Ελλάδα που θα μεταβούν στο Μόναχο τον Απρίλιο 2013 για την Διεθνή σύνοδο του ΕΚΝ.
Πρέπει να επισημανθεί ότι το επίπεδο των μαθητών ήταν πολύ υψηλό τόσο στη γνώση της αγγλικής γλώσσας και στην ικανότητα «του λέγειν και του ευ λέγειν», όσο και στη δυνατότητα συνεργασίας και ένταξης σε μια ομάδα.





 Μέσα από την σελίδα της Κρήνης να δώσουμε συγχαρητήρια στον  Θανάση,  στους γονείς και στους καθηγητές του.Να του ευχηθούμε να έχει ανάλογη συνέχεια στο μέλλον και το φωτεινό του παράδειγμα να το ακολουθήσουν κι άλλοι μαθητές!!!


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

,

Ανώνυμος είπε...

Pravo sta pedia k idietera sto thanasi panta tetia!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

pravo sta pedia axisoun sinxaritiria.

Ανώνυμος είπε...

pravo sta pedia sinxaritiria.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons