Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Τέλος γάμοι και βαπτίσεις μαζί από την 1η Αυγούστου 2013 και στις ενορίες των Τρικάλων!

Από 1η Αυγούστου 2013  δεν θα τελούνται την ίδια μέρα γάμοι και βαφτίσεις ζευγαριών, σε μια προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας να στρέψει τους πιστούς προς την παράδοση και τους Κανόνες.
Οι Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης & Σταγών ενημερώθηκαν κατά την τελευταία τους σύναξη, την περασμένη Παρασκευή, ότι μπορούν να τελούν ταυτόχρονα γάμο και βάφτιση (τάση που πήγαινε να γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια για πολλά ζευγάρια) έως 31 Ιουλίου. Από την ημερομηνία αυτή και μετά θα πρέπει να τελούνται σε διαφορετική ημερομηνία ο γάμος και σε διαφορετική η βάφτιση.(Η αρχή έγινε από την Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού η οποία εφαρμόζει ήδη το μέτρο από την 01-01-2013)
 Όπως επισημαίνουν κύκλοι της Μητροπόλεως «με τη μόδα αυτή που έτεινε να επικρατήσει, ήταν σαν να ευλογούσε η Εκκλησία μας τις προγαμιαίες σχέσεις των ζευγαριών. Οφείλουμε δε να δείχνουμε τον πρέποντα σεβασμό και προσοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας. Και ο γάμος και η βάφτιση είναι δυο ξεχωριστά Μυστήρια, από τα σπουδαιότερα της Ορθοδόξου πίστεώς μας και σε κάθε ένα από αυτά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».



Πηγή: trikalavoice.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons