Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Πανηγυρίζει η Αγία Αικατερίνη Κρήνης Τρικάλων

Την μνήμη της Αγίας Αικατερίνης θα τιμήσουν στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Κρήνης Τρικάλων  κάτοικοι και επισκέπτες από τις γύρω περιοχές.
Αύριο Κυριακή 24/11, και ώρα 17:00 το απόγευμα, θα τελεστεί  Μέγας Εσπερινός μετά αρτοκλασίας  ενώ αμέσως μετά θα διανεμηθούν η παραδοσιακή φασολάδα και νηστίσιμα εδέσματα από τους κατοίκους της Κρήνης.
Την Δευτέρα 25/11 το πρωί, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί η θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη  Τρίκκης και Σταγών Αλεξίου.

Στο διήμερο των εκδηλώσεων μνήμης της Αγίας Αικατερίνης θα συμμετέχει και θα ψάλλει η χορωδία του  μουσικού Συλλόγου ''ο Αμφίων''

Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας δεν είναι υπάρξεις εξωκοσμικές αλλά άνθρωποι ομοιοπαθείς μ’ εμάς. Η αγιότης είναι η ανοιχτή πρόσκληση της Κεφαλής της Εκκλησίας, του Ιησού Χριστού, που απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο όλων των εποχών, στη συμμετοχή στον Σταυρό Του που είναι το εχέγγυο της επιτυχίας της προσωπικής Ανάστασης. Οι Άγιοι πήραν την γενναία απόφαση να συσταυρωθούν με τον Χριστό (μέσω του μαρτυρίου του αίματος ή της συνειδήσεως) συντρίβοντας τον «παλαιό άνθρωπο» δια της μετανοίας. Η χριστομίμητος ταπείνωσή τους είλκυσε την Θεία Χάρη που ενοίκησε σ’ αυτούς και τους κατέστησε θεοφόρους. Αυτή η απόλυτη ένωσή τους με τον Θεό είναι «η ψυχολογία της αγιότητος», όπως επισημαίνει ο Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς: «Σε κάθε Άγιο ο Κύριος είναι τα πάντα και κάθε τι στην ψυχή του, στην συνείδησή του, στην καρδιά του και στο έργο του».
Οφείλουμε να τους ακολουθούμε με πιστότητα, ζήλο, αγάπη πολλή και ταπεινή μαθητική διάθεση, διότι «χωρίς αγάπη για τους Αγίους η ορθοδοξία κάποιου είναι ακρωτηριασμένη και η αίσθηση προσανατολισμού κλειστή- διότι κάποιος πρέπει να ακολουθεί τα παραδείγματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons