Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ο Στέφανος Μορέλλας στην Εθνική ομάδα Ράγκμπυ!!!

Το Ράγκμπι είναι το δεύτερο πιο διαδεδομένο άθλημα στον κόσμο, καθώς παίζεται σε περισσότερες από 120 χώρες. Από το 1995 έχει γίνει επαγγελματικό. Το Ράγκμπι απαιτεί σωματική δύναμη, αντοχή, ταχύτητα, εξυπνάδα και πάνω απ’ όλα ομαδικότητα.
«Πατέρας» του αθλήματος φέρεται να είναι ο καθηγητής
Web Ellis, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες, το 1823, στην περιοχή Rugby της Αγγλίας (εξ ου και το όνομα) βλέποντας τα παιδιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο, πήρε την μπάλα στα χέρια του και άρχισε να τρέχει.
Μέχρι το 1870 -ημερομηνία ίδρυσης της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ράγκμπι και θέσπισης των πρώτων επίσημων κανονισμών και πρωταθλημάτων- η μορφή του αθλήματος άλλαξε πολλές φορές, ωστόσο μετά το 1870 και κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του, οι βασικοί κανονισμοί έχουν παραμείνει οι ίδιοι.
Ο αγωνιστικός χώρος είναι ο ίδιος με αυτόν ενός γηπέδου ποδοσφαίρου (100
x 70), με μία επιπλέον περιοχή 5 – 10 μέτρων σε κάθε άκρη του γηπέδου.
Σε αντίθεση με τα τέρματα του ποδοσφαίρου, τα δοκάρια του Ράγκμπι είναι σε σχήμα Η. Έχουν μήκος 5,6 μ, το οριζόντιο δοκάρι είναι 3 μ από το έδαφος, ενώ τα κάθετα δοκάρια εκτείνονται πάνω από το οριζόντιο και μπορούν να έχουν απεριόριστο ύψος.
Η μπάλα του Ράγκμπι έχει σχήμα ωοειδές. Κάθε ομάδα αποτελείται από 15 παίκτες (+7 παίκτες ως αλλαγές). Τον αγώνα διευθύνει ένας διαιτητής με την αρωγή δύο εποπτών γραμμών. Η διάρκεια του αγώνα είναι 80 λεπτά (δύο 40λεπτα ημίχρονα).

Ο Στέφανος Μορέλλας (δεξιά) σε μία αποστολή της ομάδας του
Αυτό το «περίεργο» άθλημα διάλεξε και ένα νέο παιδί της Κρήνης που γεννήθηκε και μένει στην Αθήνα. Ο Στέφανος Β. Μορέλλας από μικρός άρχισε να ασχολείται -πέραν του σχολείου- με τον αθλητισμό. Ξεκίνησε με κολύμβηση σχεδόν από τα 5 του χρόνια, πέρασε στο Tae Kwon Do για μία διετία όπου και έφτασε μέχρι την πράσινη ζώνη. Έπειτα μπήκε στο χώρο των ομαδικών αθλημάτων ξεκινώντας ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα της Δάφνης Χαϊδαρίου στη θέση του τερματοφύλακα, στην αρχή ως αναπληρωματικός και αργότερα βασικός. Όμως η συνεχής αναζήτηση ενός αθλήματος που θα ταίριαζε πιο πολύ στη δικό χαρακτήρα ώστε να τον αντιπροσωπεύει σαν νέο παιδί και να του δίνει χαρά η ενασχόληση του, το έκανε να ψάχνει στο διαδύκτιο για αρκετό καιρό μέχρι να βρεί έναν σύλλογο, μια ομάδα στην Αθήνα που να παίζει Rugby. Ήταν αύτο το κάτι διαφορετικό που έχει το συγκεκριμένο άθλημα, ο τρόπος που παίζεται, οι κανόνες που πιθανώς να τον συνεπήραν ωστε να το αγαπήσει από την πρώτη στιγμή. Όμως η αναζήτηση και συνάμα η εύρεση ενός συλλόγου δεν ήταν και πολύ εύκολη διότι το συγκεριμένο άθλημα όπως σίγουρα γνωρίζετε δεν είναι και πολύ διαδεδομένο στην Ελλάδα, παρα μόνο στο εξωτερικό και κυριώς στις χώρες όπως  Αγγλία, Σκωτία, Ιρλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Νεα Ζηλανδία, Νότιο Αφρική, Αυστραλία και πολλές άλλες.

Ο Στέφανος Μορέλλας κατά τη βράβευσή του  ως χαρισματικός πάικτης 2013
Τελικά βρήκε έτσι μια ομάδα κοντά στην περιοχή που μένει, πράγμα που θα τον διευκόλυνε πάρα πολύ για τις πρώτες του προπονήσεις μιας και ήταν ακόμη μικρός ηλικιακά να φεύγει μακρυά απο το σπίτι. Η ομάδα του Αιγάλεω λοιπόν του έδωσε απο την αρχή τα πρώτα βήματα στο Rugby. Οι προπονήσεις ήταν και παρμένουν απαιτητηκές, δύωρα και πολλές φορές τρίωρα την κάθε φορά. Μυική ενδυνάμωση, αντοχή, sprint, τεχνικές παιξίματος είναι μερικά απο χαρακτηριστικά των. Μετά από αρκετό καιρο στο Αιγάλεω έγινε βασικός παίκτης της ομάδας, ενώ ύστερα πο εξετάσεις (αθλητικού χαρακτήρα) έχει επιλεχτεί απο την Εθνική Ελλάδος Νεών Rugby για ατομα κατων των 18 ετών.
 Εχει συμμετάσχει σε αρκετά τουρνουα εστην Αθηνα και στην επαρχία, ενω πρόσφατα επαιξε σε φιλικό με την Εθνική ομάδα Rugby της Αυστρίας που έγινε τον Νοέβριο του 2013. Συνεχίζει ακόμη και σήμερα να στελεχώνει την ομαδα του Αιγάλεω μοχθόντας σχεδόν καθημερινά στις προπονήσεις. Ίσως αργότερα σε μερικά χρόνια να μπορέσει να παίξει επαγγελματικά είτε εδω στην Έλλαδα είτε στο Εξωτερικό. Ακολουθούν κάποιες αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες απο το άθλημά του..













Το σημερινό δημοσίευμα-αφιέρωμα της εφημερίδας  ''Η ΕΡΕΥΝΑ''

Θερμά συγχαρητήρια από όλους μας στον Στέφανο και στους γονείς του ..του ευχόμαστε  καλή συνέχεια με πολλές πολλές επιτυχίες!


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Bravooooooooooo

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Στέφανε,και σε ανώτερα!!!!!!! Ο θείος Κώστας:):)

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons