Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Έκτακτη σύσκεψη χθες στη Φαρκαδόνα για άμεση λύση στο πρόβλημα του νερού στους Γεωργανάδες και στον Κλοκοτό




Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε χθες η προϊσταμένη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρκαδόνας κα Δέσποινα Μπότη   στο δημαρχείο Φαρκαδόνας προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις στο πρόβλημα του νερού που αντιμετωπίζουν τα διαμερίσματα Γεωργανάδων και Κλοκοτού.
Στην σύσκεψη εκτός των προέδρων των δυο χωριών κ.κ. Βαϊου Λόη και Αθανάσιο Κοσμά,  του προέδρου της ΔΕΥΑΦ κ. Γιώργου Μακρή. παραβρέθηκε ο πρόεδρος του δ.σ. κ. Δημήτρης Καϊμάς μιας και απουσίαζε ο δήμαρχος κ. Κώστας Οικονόμου, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Νεοφώτιστος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Θανάσης Μεριβάκης και ο πρόεδρος του τ.σ. Ζάρκου κ. Γιάννης Βούλγαρης.
Όπως υπογράμμισε η προϊσταμένη της ΔΕΥΑΦ κα Δέσποινα Μπότη οι πιο πιθανές λύσεις είναι ή να τοποθετηθούν ειδικά φίλτρα στις γεωτρήσεις που θα συγκρατούν την υψηλή ποσότητα Μαγγανίου ή να κατασκευαστούν νέες γεωτρήσεις σε άλλη τοποθεσία. Παράλληλα πρότεινε μια ακόμη λύση εκείνη της προσωρινής προμήθειας νερού από την Οιχαλία και την Φαρκαδόνα.
Τόσο η προϊσταμένη όσο και οι παρόντες στη σύσκεψη πρότειναν την άμεση σύγκληση εκτάκτου διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΦ  για το συγκεκριμένο θέμα.
Να σημειωθεί πως η τελευταία μέτρηση που διενεργήθηκε στα δύο διαμερίσματα δείχνει ιδιαίτερη αύξηση των ποσοστών. Φτάνει να σημειώσουμε ότι με όριο το 50 μg/l στους Γεωργανάδες παρατηρείται 298 μg/l στην πρώτη γεώτρηση και 250 μg/l στη δεύτερη ενώ στον Κλοκοτό 93 μg/l και 78 μg/l αντίστοιχα σε κάθε μία από τις δυο γεωτρήσεις.
Οι πρόεδροι των δυο τοπικών κοινοτήτων ζήτησαν να βρεθεί άμεσα λύση και  τόνισαν πως οι ίδιοι εδώ και καιρό έχουν έχουν μεταφέρει το θέμα στους αρμόδιους φορείς, ζητώντας επανειλημμένα λύση μιας και οι κάτοικοι σπεύδουν να προμηθευτούν νερό από διπλανά χωριά ή να το αγοράσουν.
Τις δικές τους προτάσεις κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κος Μακρής,ο πρόεδρος  του δ.σ. Φαρκαδόνας κ. Καϊμάς και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Μεριβάκης, εξηγώντας ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons