Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Το 1ο ΕΠΑ.Λ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

«Μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εννέα μαθητές και δύο καθηγητές»










Με τις καλύτερες εντυπώσεις και τις πιο υπέροχες αναμνήσεις, επέστρεψε την Κυριακή των Βαΐων η αποστολή εννέα μαθητών και δύο καθηγητών του 1ο ΕΠΑ.Λ Φαρκαδόνας, που είχαν επισκεφτεί σχολείο της Ρουμανίας Colegioul Technic ‘’MIHAI BACESCU’’ στην περιοχή Falticeni of Suceava region. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συμμετοχής τους σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης COMENIUS - Διμερών Σχολικών Συμπράξεων (Comenius Bilateral Partnerships) εγκεκριμένο από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) με αριθμό σύμβασης 2013-GR1-COM07- 15169 1 με τίτλο προγράμματος ‘’Our Life Like a Story’’.
Για πρώτη φορά δόθηκε η ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να αναλάβουν την εξαιρετική διοργάνωση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος κινητικότητας και φιλοξενίας ως συντονιστές. Οι μαθητές μας συμβίωσαν σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, δίνοντας το στίγμα της δικής τους ξεχωριστής πολιτισμικής ταυτότητας και κληρονομιάς.
Συγκεκριμένα:
Στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος οι μαθητές: Λέτσιου Δήμητρα, Μανάφας Εμμανουήλ, Ευριδίκη Χασιώτη, Δουρδούρης Αχιλλέας, Μακρής Κων/νος, Πολυγένη Κατερίνα, Νάτσινας Στέφανος του Ηλία, Νάτσινας Στέφανος του Αντώνη και Χαχόπουλος Δημήτριος, και οι καθηγητές τους: Γαλάνης Αχιλλέας και Παπαστεργίου Στέργιος, οι οποίοι συνόδευσαν την αποστολή και ανέλαβαν τη διοργάνωση του προγράμματος, είχαν την ευκαιρία να εργαστούν ομαδικά με συναδέλφους και μαθητές της Ρουμανίας για την αναζήτηση οικογενειών που έχουν μεταναστεύσει στις αντίστοιχες χώρες (Ελλάδα και Ρουμανία) και να γίνει η καταγραφή των ιστοριών ζωής των εν λόγω οικογενειών.
Άλλωστε αυτός είναι και ο τίτλος του προγράμματος: Our life like a story.
Οι μαθητές μας από την πρώτη στιγμή διαπίστωσαν ότι οι οικογένειες όπου θα φιλοξενούνταν τους δέχθηκαν με μεγάλη οικειότητα, στοργή, ζεστασιά και αγάπη σαν να ήταν τα δικά τους παιδιά. Αυτό βέβαια συνεχίστηκε και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί. Το πρόγραμμα περιλάμβανε σχολικές δραστηριότητες, όπως συμμετοχή σε μαθήματα μέσα στην τάξη, παιχνίδια, αγωνίσματα και επισκέψεις σε άλλα σχολεία της πόλης. Επίσης, υπήρξε και το πολιτιστικό κομμάτι το οποίο περιλάμβανε και επισκέψεις σε μοναστήρια (ξενάγηση στην περιοχή της Bucovina), μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, επισκέψεις σε πολυκαταστήματα, βοτανικό κήπο κ.α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons