Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

3Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΛ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

Αυτός είναι ο τίτλος της νέας ταινίας μικρού μήκους του ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας που συμμετείχε στον 4ο πανελλήνιο διαγωνισμό μαθητικών ταινιών μικρού μήκους 2014

 “Ένας πλανήτης … μια ευκαιρία” που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και βραβεύτηκε σε ειδική τελετή υπό την αιγίδα του Υπουργείου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνιών την Τετάρτη 09/04/14. Το κινηματογραφικό έργο του μικρού ΕΠΑΛ της επαρχιακής και ξεχασμένης Φαρκαδόνας, με τα ελάχιστα μέσα που διέθετε το συνεργείο και κυρίως χάρις στο μεράκι και την όρεξη των συντελεστών της, διακρίθηκε και ανάμεσα στις  188 ταινίες που διαγωνίστηκαν από όλη την Ελλάδα, κέρδισε το 3ο βραβείο. Μετά την νέα επιτυχία του ΕΠΑΛ (καθώς αυτή δεν είναι η πρώτη του βραβευμένη ταινία), ο καθηγητής κ. Φωτόπουλος και οι 15χρονοι συνεργάτες του, μας έχουν πλέον κακομάθει και μακάρι οι βραβεύσεις του εν λόγω επιτελείου σύντομα να αποτελούν ρουτίνα!
Το σενάριο και σ’ αυτή την ταινία είναι μαθητικής εμπνεύσεως και συγκεκριμένα αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς 4 μαθητριών του ως άνω ΕΠΑΛ. Πάντα επίκαιρο και εύστοχο, καταπιάνεται με ένα θέμα που μας αφορά άμεσα ή έμμεσα όλους. Την κρίση και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα του διπλανού μας.
Αξιέπαινη η προσπάθεια όλων καθώς μέσα σε 13 λεπτά, η ταινία προλαβαίνει αφενός να μας δείξει με χαρακτηριστικό τρόπο, τις συνθήκες που μπορεί να βιώσει μια οικογένεια λόγω της ανέχειας και αφετέρου να μας αφήσει μια νότα αισιοδοξίας μέσω της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς που είναι το κυρίαρχο και διαχρονικό μήνυμα της ταινίας.
Εν προκειμένω, οι μαθητές καταφέρνουν να διδάξουν όλους εμάς πως με απλούς και σχεδόν ανέξοδους τρόπους μπορούμε-εφόσον σκύψουμε για λίγο πάνω από τα προβλήματα του «πλησίον» μας- να βοηθήσουμε κάνοντας διπλό καλό. Τόσο στον διπλανό μας, όσο και στην ψυχή μας. Και αυτό ακριβώς είναι το μεγαλείο της προσφοράς.
Η βραβευμένη ταινία είναι η 6η του ΕΠΑΛ που δειλά-δειλά τείνει να εξελιχθεί σε ένα άτυπο κινηματογραφικό εργαστήρι! Αξιομνημόνευτο το γεγονός πως καθηγητές και μαθητές επιλέγουν να αφιερώσουν τον λίγο-ούτως ή άλλως-ελεύθερο χρόνο τους για να δημιουργήσουν ένα φιλμ, με πρώτο και σημαντικότερο σκοπό την ψυχαγωγία(αγωγή της ψυχής)των ίδιων. Από τη ζεστασιά του σπιτιού και την άνεση του καναπέ, προτιμούν τη βάσανο του σεναρίου, των γυρισμάτων και του μοντάζ.
Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν σε όλους τους και αν η ευχή “εις ανώτερα” δεν έχει νόημα απ' την άποψη ότι ήδη κατακτήσανε τις διαθέσιμες κορυφές, θα ευχηθούμε εναλλακτικά “πάντα τέτοια”! Δέον όπως  αναφερθούν στο σημείο αυτό άπαντες οι συντελεστές της βραβευμένης ταινίας.
Έπαιξαν: Αχιλλέας Δουρδούρης, Αθανασία Μπακλαβά, Στεργίου Ανθή, Αράρ Δαβίδ, Αλεξόπουλος Βασίλης, Θεανώ ΜανάφαΕυριδίκη Χασιώτη, Νάτσινας Στέφανος του Αντωνίου, Τσιάμης Κώστας, Λέτσιος Γιώργος, Καψιώχας Βασίλειος, Παπάς Ηλίας, Λέτσιος Νίκος Νάτσινας Στέφανος του Ηλία, Ξάνθου Ελπίδα, Ευθυμίου Άννα, Γκαγκάς Κωνσταντίνος, Τριανταφύλλου Ιωάννα, Νικολάου Μιχαήλ
Σενάριο: Λέτσιου Δήμητρα, Πολυγένη Κατερίνα, Τριανταφύλλου Ιωάννα, Ευριδίκη Χασιώτη
Εικονοληψία:Τσάτσος Ιωάννης, Ευθύμης Μητρουλιάς
Ηχοληψία (boom)- κλακέτα:Χασιώτης Ευάγγελος
Photos– Video(makingoff): Παπαδόπουλος Αλέξανδρος, Νικατσιός Σταμάτης
Επιμέλεια Σεναρίου – Οργάνωση Παραγωγής: Φωτόπουλος Θωμάς, Στεργίου Ανθή.
Σκηνοθεσία:Φωτόπουλος Θωμάς
Trikalavoice

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons