Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΕΡΙΒΑΚΗ Ο «ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

Ο  «Δήμος των Πολιτών»  Φαρκαδόνας
συνεργάζεται και  στηρίζει το συνδυασμό
«Μαζί   Δημιουργούμε  το  Δήμο  Φαρκαδόνας»
με υποψήφιο δήμαρχο τον Θανάση Μεριβάκη.
       Είμαστε μαζί
 - Είμαστε όλοι μαζί. Φίλοι, γείτονες, συγχωριανοί, συνδημότες, παλαιοί και νέοι. Άνθρωποι με κοινούς στόχους, με κοινό όραμα για το Δήμο  Φαρκαδόνας.
 - Είμαστε μαζί γιατί πιστεύουμε στην συμμετοχή. Στη δύναμη της πολιτικής να φέρει αλλαγές, να κάνει τομές, να μεταμορφώσει στην κυριολεξία μια περιοχή.
 - Είμαστε μαζί γιατί πιστεύουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στις ανεξάντλητες δυνατότητες που έχει. Στη δυναμική της να αφουγκραστεί τις ανάγκες και τις αγωνίες των πολιτών. Και βεβαίως να δώσει λύσεις.
  - Είμαστε μαζί γιατί πιστεύουμε στην αλληλεγγύη.
Πιστεύουμε ότι όσο βαθιά και αν είναι η κρίση που ζούμε, δεν επιτρέπεται να αφήσουμε εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο, αβοήθητους. Με μπροστάρη τη δημοτική αρχή, κανένας συμπολίτης μας δεν μπορεί να μείνει πίσω, κανένας δεν πρέπει να ξεχαστεί.  Κανείς δεν πρέπει να νιώσει ότι είναι μόνος του.
 - Είμαστε μαζί γιατί πιστεύουμε στη νέα γενιά. Στις ικανότητες και στις δεξιότητές των νέων παιδιών. Στη δημιουργικότητά τους, στο καινοτόμο πνεύμα τους. Στην ειλικρινή τους επιθυμία να αλλάξουν τα πράγματα. Στις γνώσεις και τα προσόντα τους. Οφείλουμε να τους δώσουμε τις ευκαιρίες που δικαιούνται. Είναι απόλυτη προτεραιότητα, είναι υποχρέωση, είναι καθήκον.
 - Είμαστε όμως μαζί, γιατί χρειαζόμαστε και την εμπειρία. Γιατί οι παλαιότεροι και οι έμπειροι είναι εκείνοι που θα μεταφέρουν γνώση, θα συνδέσουν το χθες με το σήμερα. Και ξέρουμε ότι θα ανοίξουν το δρόμο για τους νεότερους.
  -  Είμαστε μαζί γιατί πιστεύουμε στη σύνθεση και στη συνεργασία των γενεών.
  -  Πάνω απ' όλα όμως, είμαστε μαζί γιατί πιστεύουμε στο Δήμο Φαρκαδόνας. Στο δήμο που μεγαλώσαμε, στο Δήμο που ζούμε. Εδώ μεγαλώνουν, εδώ θα ζήσουν τα παιδιά μας. Αυτή είναι η γειτονιά μας. Αυτό είναι το χωριό μας. Και δεν ανεχόμαστε να χάνει άλλες ευκαιρίες.
  Δεν είμαστε μαζί μόνο για να ασκούμε κριτική στην κεντρική διοίκηση, ότι δεν κάνει το ένα ή το άλλο. Θα το κάνουμε κι αυτό!  Αλλά πρώτα θα βάλουμε τάξη στα δικά μας. Πρώτα θα αξιοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας και θα φτιάξουμε το σπίτι μας. Πρώτα θα νοικοκυρέψουμε το  Δήμο μας.
- Είμαστε μαζί για να πούμε όχι στην κεντρική εξουσία, κάθε φορά που θα χρειαστεί. Για να μεταφέρουμε τις αγωνίες και τις ανησυχίες της περιοχής μας, για να αλλάξουμε - όταν πρέπει - σχεδιασμούς που γίνονται για εμάς, χωρίς όμως τη δική μας συμμετοχή.
- Είμαστε μαζί για να συνθέσουμε. Για να πετύχουμε τη συναίνεση.
- Και γι' αυτούς τους λόγους είμαστε μαζί, πέρα και πάνω από κόμματα. Ενώνουμε δυνάμεις. Δεν ξεχωρίζουμε, δεν διακρίνουμε, δεν αποκλείουμε με βάση ιδεολογικές τοποθετήσεις. Συνθέτουμε τον καμβά, πάνω στον οποίο θα σχεδιάσουμε ένα σύγχρονο και λειτουργικό δήμο. Το Δήμο  Φαρκαδόνας. Ένα δήμο φιλικό για τους κατοίκους του και ελκυστικό για τους επισκέπτες του.
- Είμαστε μαζί γιατί θέλουμε μια δημοτική αρχή που να υπηρετεί τους πολίτες – και όχι το αντίθετο. Γιατί πιστεύουμε και επενδύουμε στους ανθρώπους της Φαρκαδόνας. Στους άξιους, στους εργατικούς, στους ικανούς, στους δραστήριους και φιλότιμους. Σε εκείνους με επιχειρηματικό δαιμόνιο, με καινοτόμες ιδέες, με αγάπη για την γειτονιά τους. Στους εθελοντές, στην ανιδιοτελή προσφορά.
            Γιατί διεκδικούμε το Δήμο
   Δε διεκδικούμε το Δήμο της Φαρκαδόνας, μονάχα επειδή εδώ είναι το σπίτι μας και η ζωή μας ολόκληρη. Διεκδικούμε το Δήμο της Φαρκαδόνας, επειδή πιστεύουμε σε αυτόν. Πιστεύουμε στις δυνατότητες που διαθέτει, στη δυναμική του, στη προοπτική του.
    Ο δήμος μας είναι σε μοναδική γεωγραφική θέση. Είναι περιοχή ευλογημένη, διαθέτει ταυτόχρονα ένα μοναδικό σε κάλλος και φυσικό πλούτο ορεινό όγκο – τον οποίο όμως έχουμε παραμελήσει – και ένα κάμπο πλουτοπαραγωγικό ο οποίος παραμένει, δυστυχώς ακόμη, απολύτως αναξιοποίητος.
   Ο δήμος μας είναι τόσο προικισμένος και ταυτόχρονα τόσο αδικημένος. Κι αυτό εξαιτίας των πράξεων και των παραλείψεων του παρελθόντος για τις οποίες θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά σε όλη αυτή την πορεία.   Αλλά ας μη μιλήσουμε σήμερα για τα παλιά. Ο καθένας από εσάς γνωρίζει καλά, ποια λάθη έχουν γίνει και πόσο έχουν κοστίσει σε όλους εμάς τους δημότες του δήμου Φαρκαδόνας .
   Πολλοί γράφουν και λένε ότι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες.
   Η κρίση δε δημιουργεί όμως μόνο ευκαιρίες. Δημιουργεί και μία συγκεκριμένη υποχρέωση. Υποχρέωση να στύψουμε το μυαλό μας, να δώσουμε λύσεις, να συνεργαστούμε με ανθρώπους ανεξαρτήτως ιδεολογικής αφετηρίας, να ενώσουμε δυνάμεις, να αξιοποιήσουμε  ό,τι καλύτερο υπάρχει και να παράγουμε αποτέλεσμα χειροπιαστό. Ξέρουμε τι θυσίες έχει υποστεί ο κόσμος και ξέρουμε ποιο είναι το χρέος μας: Να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να δώσουμε την ψυχή μας, να βρούμε λύσεις στα προβλήματα.
                   Τι θέλουμε
    -Δε θέλουμε ένα Δήμο  Φαρκαδόνας δύο ταχυτήτων, ένα  στην  ανατολή, στην Πηνειάδα, και ένα  στη  δύση, στους Ταξιάρχες, ένα στο βορρά, στο Διάσελο, και ένα στο νότο, στα Σερβωτά.
  -Δε θέλουμε ένα Δήμο  Φαρκαδόνας που θα βλέπει μπροστά του να περνούν ευκαιρίες και θα μένει άπραγος.
  -Δε θέλουμε έναν Δήμο απλό διαχειριστή των προβλημάτων.
 Θέλουμε ένα δήμο που δημιουργεί πυλώνες ανάπτυξης.
 Θέλουμε ένα Δήμο που αφουγκράζεται τις ανάγκες του κάθε χωριού και της κάθε γειτονιάς χωριστά.
 Θέλουμε  ένα  Δήμο Φαρκαδόνας, κέντρο μητροπολιτικό, όλου του κάμπου της Ανατολικής Θεσσαλίας.
 Θέλουμε  έναν  έξυπνο δήμο, λειτουργικό και ψηφιακό. Ένα δήμο που θα μας εξυπηρετεί με το πάτημα ενός κουμπιού.
 Ξέρουμε τις πρακτικές του χθες και γνωρίζουμε τις προοπτικές του αύριο. Διαγράφουμε τις πρώτες, αφήνουμε πίσω μας το χθες και χαμογελάμε στο αύριο.
         Ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια
   Σας ζητάμε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια.
   Σας ζητάμε να μας εμπιστευθείτε
   Σας ζητάμε να ζήσουμε μαζί αυτό το «αυτοδιοικητικό ταξίδι».
   Σας ζητάμε να αγωνιστούμε, να παλέψουμε μαζί για να δημιουργήσουμε   τη Φαρκαδόνα  που θέλουμε. Τη Φαρκαδόνα  που ονειρευόμαστε.  Τη Φαρκαδόνα  που αξίζουμε.
Για το «Δήμο των Πολιτών»
Καραμάνος Ηλίας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

"Σας ζητάμε να αγωνιστούμε, να παλέψουμε μαζί για να δημιουργήσουμε τη Φαρκαδόνα που θέλουμε. Τη Φαρκαδόνα που ονειρευόμαστε. Τη Φαρκαδόνα που αξίζουμε"

Τάδε λέγει ο παραπάνω σωσίας. Για τα λοιπά διαμερίσματα "τα παπάρια μου" ;

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ...ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΦΕΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Η Λαικη Συσπειρωση ειναι η ελπιδα να δυναμωση η λαικη Αντιθεση,η εργατικη-λαικη αντιπολιτευση στον δημο-κυβρνησεις-Ε.Ε.που υπηρετουν το βαρβαρο και σαπιο συστημα,για να ανοιξει ο δρομος με το δημοτη πρωταγωνιστη των αναγκων του.Ξαν.Νατσινας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons