Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Η ψηφοφορία αύριο Κυριακή θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.
Για τις δημοτικές και τις περιφερικές εκλογές, κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, ο εκλογέας δεν σημειώνει σταυρό προτίμησης σε κανένα υποψήφιο σύμβουλο, καθόσον η ψηφοφορία αυτή επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες των δύο (2) συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία. Από την άλλη, για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ελληνική επικράτεια αποτελεί μια ενιαία εκλογική περιφέρεια με είκοσι μία (21) έδρες. Στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης. Σε περίπτωση που τεθούν από εκλογέα περισσότεροι από τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης, το ψηφοδέλτιο αυτό δεν είναι άκυρο αλλά προσμετράται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Γύρω στις 20.30 το βράδυ αναμένεται η πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons