Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ,ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΓΡΙΖΑΝΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ο Σύλλογος Απανταχού Διαμενόντων Γριζανιτών Λάρισας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει σε συνεργασία με την 19η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την διοργάνωση της Ημερίδας με θέμα: '"ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ - ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΑ-ΝΕΟΤΕΡΑ ΜΝΗΜΕΙΑ"" , που βρίσκονται στο χωριό μας αλλά και γενικότερα για τους Θρύλους και παραδόσεις που ισχύαν. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα και συγκεκριμένα στην Αίθουσα του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λαρισαίων (Ρούζβελτ 59) την Δευτέρα 5 - Μαιου 2014 και ώρα 7 το απόγευμα.

Στόχος της ημερίδας αυτής  είναι να αναπτυχθούν τα θέματα που αφορούν στην αρχιτεκτονική, ιστορική και πολιτιστική σημασία του κάστρου αλλά και τωνΜεταβυζαντινών μνημείων που υπάρχουν έως σήμερα και το ρόλο που έχει διαδραματίσει στην αρχαιότητα ως πολυσήμαντα ευρήματα. Στο πλαίσιο της ένταξης των ευρημάτων και των μνημείων αλλά και του κάστρου σε πρόγραμμα  υπό την επίβλεψη της 19ης Ε.Β.Α , είναι ενα πάρα πολυ σημαντικό γεγονός για το χωριό μας και για τον Σύλλογο Γριζανιτών Λάρισας σε επέκταση.
Επιπλέον, στην ημερίδα θα αποτυπώθουν και θα  αναλυθούν τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα που έγιναν κατά τη διάρκεια των επισκέψεων από τους αρμόδιους της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιολογικών  Αρχαιοτήτων με τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου, αλλά και την  αξιοποίηση όλων αυτών των ευρημάτων που θα  παρουσιαστούν στην ημερίδα.
 Με την ολοκλήρωση της προσπάθειας αυτής που η διάρκεια ήτσν πολλών μηνών που με συντονισμένες ενέργειες και κινήσεις του Συλλόγου Γριζανιτών Λάρισας, θα έχει συντηρηθεί και διασωθεί ένα σημαντικό μνημείο και ευρημάτων της πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού μας και γενικότερα της Θεσσαλίας όπου αργότερα θα μπορέσει να παραδοθεί στο κοινό που θα επιθυμεί να το έχει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons