Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΕΤΡΩΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

Εκπαιδευτική εκδρομή για τους μαθητές του 1ου  και 2ου Δημοτικού σχολείου Οιχαλίας και του Δημοτικού σχολείου Πετρωτού ,στο Μουσείο της Ακρόπολης και τη Βουλή των Ελλήνων.

Μια όμορφη και ιδιαίτερη εκπαιδευτική εκδρομή για τους μαθητές του 1ου  και 2ου Δημοτικού σχολείου Οιχαλίας και του Δημοτικού σχολείου Πετρωτού , πραγματοποιήθηκε στην Ακρόπολη, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο Θησείο και στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας. Τους  μαθητές συνόδευαν η κα Σταυρούλα Παθέκα Διευ/ντρια  του Δημ. Σχολείου Πετρωτού ,ο κος Τρικάλης Χρήστος Διευ/ντης 1ου Δημ.Σχολείου Οιχαλίας και οι Δάσκαλοι κα Κόκκαλη Ειρήνη, Λιατίφη Βέρα, Μιχαήλ Βάσω, Τσερώνη Δήμητρα, Σακελαρίου Ηλίας και Κωστακόπουλος Βασίλης .
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ένα από τα πιο σύγχρονα μουσεία της Ευρώπης, το Μουσείο της Ακρόπολης ολοκληρώνοντας την περιήγηση με έναν περίπατο στην Αρχαία Αγορά, Πλάκα ,Θησείο ,Μοναστηράκι..
Τόσο για τους μαθητές όσο και για τους συνοδούς δασκάλους αυτή εκδρομή αποτέλεσε μια ξεχωριστή ημέρα, μιας και τους δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούν  τη Βουλή των Ελλήνων .Εκεί τους περίμενε ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας  Θανάσης Μεριβάκης μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Δημοτικό Σύμβουλο Ιωάννη Αναγνώστου ,και τους συνόδευσαν στην ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό μέρος της Βουλής, όπου ενημερώθηκαν  για την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, την οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας της. Τέλος επισκέφτηκαν την Αίθουσα της Ολομέλειας και κάθισαν στα έδρανα μαζί με ς τους πέντε  Βουλευτές των Τρικάλων κο Βλαχογιάννη Ηλία , κο Σκρέκα Κωνσταντίνο,κο Ταμήλο Μιχάλη,κα Δριτσέλη Παναγιώτα ,και κο Κυρίτση Γεώργιο,   που  τους υποδέχτηκαν θερμά και τους εξήγησαν για το έργο και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.
Μαθητές και συνοδοί έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις καθώς με αυτή την εκδρομή κατάφεραν να συνδυάσουν τέλεια τη γνώση με την ευχαρίστηση!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons