Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΤΗ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΗΡΩ ΔΙΩΤΗ

Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και το κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ αναλύθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα στη Φαρκαδόνα με ομιλήτρια τη βουλευτή Λάρισας κα Ηρώ Διώτη.
Η κα Διώτη αναφερόμενη στο πρόγραμμα του κόμματος το χαρακτήρισε ως ένα σχέδιο ελπίδας, προοπτικής και δικαιοσύνης για την έξοδο από τη κρίση, βασισμένο στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην αλληλεγγύη και στην ισότητα, στη δημοκρατία, στο κράτος δικαίου, στην διαφάνεια και στην αξιοκρατία, στην οικονομική ασφάλεια και στην αξιοπρεπή διαβίωση όλων των πολιτών.
Μιλώντας για την κρίση η κα Διώτη εξήγησε ότι δεν είναι μόνο οικονομική, δεν είναι μόνο η καταστροφή του παραγωγικού ιστού, η παρατεταμένη ύφεση και αποεπένδυση. Η κρίση είναι και κοινωνική, με κορυφαία εκδήλωση την πρωτοφανή σε καιρό ειρήνης ανεργία και τη φτώχεια. Είναι όμως και κρίση θεσμών και αξιών, κρίση εμπιστοσύνης σημαντικής πλειοψηφίας της κοινωνίας προς την πολιτική, το κοινοβούλιο, την αυτοδιοίκηση, τα κόμματα, τα συνδικάτα, προς τις δυνατότητες μας ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε την κρίση.
Ο λόγος περιστράφηκε και γύρω από την κυβέρνηση με την βουλευτή Λάρισας να εξηγεί ότι η παρούσα δεν είναι απλά απούσα από τις διεργασίες στην Ευρώπη. Είναι για άλλη μια φορά στη λάθος όχθη του ποταμού. Δηλώνει ότι το χρέος δεν πρόκειται να κουρευτεί. Είναι ένα βήμα πίσω από την κυρία Μέρκελ. Απλώς συντάσσεται με τις δυνάμεις του χθες που αμύνονται. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως υπογραμμίστηκε στην εκδήλωση είναι σημείο αναφοράς σε όλη την Ευρώπη για μια μεγάλη και αναγκαία αλλαγή στρατηγικής. Μαζί του συντάσσονται οι δυνάμεις του αύριο που με αφετηρία τον πολύπαθο ευρωπαϊκό νότο, σταδιακά κάνουν την παρουσία τους όλο και πιο αισθητή. Αυτή η κυβέρνηση όπως εξήγησε η κα Διώτη, ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λάου μας και να διαπραγματευτεί, να διεκδικήσει μια βιώσιμη λύση για τον ελληνικό λαό.
«Μόνο μια κυβέρνηση με νωπή, λαϊκή εντολή και ευρεία κοινωνική στήριξη, ισχυρίστηκε η βουλευτής, σε μια εγκεκριμένη από την πλειοψηφία του λάου, εθνική στρατηγική μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons