Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΔΕΥΑ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

Τη ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας επισκέφτηκε κλιμάκιο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μετά από σχετική πρωτοβουλία της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Φαρκαδόνας, με στόχο την παρακολούθηση των τρεχόντων θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες της περιοχής και την ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημοτική επιχείρηση.
 Το κλιμάκιο, αποτελούμενο από την βουλευτή Τρικάλων Παναγιώτα Δριτσέλη, τον συντονιστή της Ο.Μ. Φαρκαδόνας Σωκράτη Ραπτοτάσιο και τον Μπάμπη Μουργελά είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την διοίκηση της ΔΕΥΑ για τα μείζονα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η δημοτική επιχείρηση το επόμενο διάστημα. Αναφορικά με την υδροδότηση των Γεωργανάδων και του Κλοκωτού, το κλιμάκιο ενημερώθηκε για την πρόοδο που σημειώνεται, καθώς σύμφωνα με τον επίσημο προγραμματισμό το ζήτημα αναμένεται να έχει επιλυθεί μέσα στον ερχόμενο Ιανουάριο, μετά από την ολοκλήρωση των απαιτούμενων έργων υποδομής.

Εντούτοις, παραμένουν ανοιχτά μια σειρά από σοβαρά θέματα που σχετίζονται αφενός, με την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑ και αφετέρου με την υποστελέχωση της. Τα οικονομικά της ΔΕΥΑ επιβαρύνονται από ληξιπρόθεσμες οφειλές, γι’αυτό και η επιχείρηση έχει προχωρήσει σε ρύθμιση οφειλών κατανοώντας τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες προκειμένου να διευκολύνει τους οφειλέτες αλλά και η ίδια να ανταπεξέλθει στις πάγιες ανάγκες της. Συγχρόνως υπάρχει και μια μερίδα συμπολιτών μας, οι οποίοι πραγματικά αδυνατούν λόγω οικονομικών δυσκολιών να προβούν σε οποιαδήποτε ρύθμιση.
Για αυτές τις ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να επιδειχθεί ιδιαίτερη μέριμνα και πρόνοια ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για την επιβίωση τους. Από την άλλη, τεράστιο πρόβλημα υπάρχει επίσης και σε σχέση με την στελέχωση της ΔΕΥΑ, η οποία απαριθμεί μόλις 2 μόνιμους υπαλλήλους, ενώ διαθέτει μόλις έναν υδραυλικό για 18 χωριά.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί και την Πολιτεία, αλλά και την τοπική κοινωνία να στηρίξουν το έργο της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας, ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρονται προς τους πολίτες και να εξομαλυνθεί η υδροδότηση όλων των χωριών της περιοχής. Η παρακολούθηση των προβλημάτων και η συμβολή για την εξεύρεση λύσεων αποτελεί συνεχή στόχο του ΣΥΡΙΖΑ, με μοναδικό στόχο το νερό να συνεχίσει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό προσβάσιμο σε όλους.




 Ο.Μ. Φαρκαδόνας ΣΥΡΙΖΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons