Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΝΙΓΡΙΤΑ ΣΕΡΡΩΝ Ο Κ. ΣΠΙΝΤΖΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΩΤΟ

Ο  αγαπητός φίλος της ενορίας μας   κ. Αθανάσιος Σπίντζιος από το Πετρωτό Τρικάλων, εισήλθε στη χαρά της Εκκλησίας, καθώς χειροτονήθηκε Διάκος στη Μητρόπολη Σερρών & Νιγρίτης.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, όπως το επιβάλλει η μακρόχρονη τοπική Εκκλησιαστική παράδοση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης.
 Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χειροτόνησε στον βαθμό του Διακόνου τον Αθανάσιο Σπίντζιο πτυχιούχο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος τόνισε το μεγαλείο της Ιεροσύνης και νουθέτησε πατρικά τον νεοχειροτονηθέντα. Ο νέος  Διάκονος τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης για να βοηθήσει τους πατέρες στο εκεί επιτελούμενο Εκκλησιαστικό έργο.
Πρόκειται για ένα νέο παιδί, με σπουδές, περγαμηνές και αγάπη για την Εκκλησία που χειροτονείται μακριά από την πατρώα γη, αναζητώντας τον πραγματικό Λόγο του Κυρίου. 




 Πάντα  Άξιος  φίλε Αθανάσιε και καλο φωτισμένος ο Δημητράκης σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons