Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΧΑΛΙΑ

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η αγία και Ιερά Μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, στην Ενορία της Οιχαλίας.
Προχθές το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός της Εορτής με τη συμμετοχή Ιερέων των γειτονικών Ενοριών και του ευλαβούς λαού της Οιχαλίας.
Χθες το πρωί εψάλει ο όρθρος του Αγίου και εν συνεχεία τελέστηκε η Θεία Ευχαριστία συλλειτουργούντων του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Διονυσίου Χουρμουζιάδη, του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ορφανού Αρχιμ. Δωροθέου και του Εφημερίου του Ιερού Ναού Οικονόμου Ευαγγέλου Γιώτα.
Κατά τη Θεία Ευχαριστία κήρυξε το Θείο Λόγο ο π. Διονύσιος ο οποίος μίλησε για τον βίο, τις αρετές και τη δράση του Αγίου Νικολάου προτρέποντας όλους μας να μιμηθούμε την πραότητα και την πίστη του μεγάλου αυτού Ιεράρχου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε στους πιστούς παραδοσιακό φαγητό, προσφορά ευλαβών οικογενειών της Ενορίας της Οιχαλίας, προς τιμήν του Αγίου.
Είθε ο Μέγας αυτός Άγιος της Εκκλησίας μας να μας προστατεύει, όπως και τότε όταν ζούσε, από τους νοητούς λύκους των αιρέσεων, να ευλογεί τις οικογένειές μας, να μας δωρίζει την πνευματική και σωματική υγεία και να οδηγεί όλων μας τα βήματα, ως αληθινός Ποιμένας του Κυρίου και Θεού και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού, προς Αυτόν και την Βασιλεία του!



 

Oichalianews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons