Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΚΡΙΣΙΜΑ 24ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΙΖΑΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ

Σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένος συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης ο 13χρονος μαθητής του γυμνασίου Φαρκαδόνας οποίος προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα.
Όπως είναι γνωστό το παιδί μεταφέρθηκε από τα Τρίκαλα στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για σταθερή αλλά ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση.
Τη σημερινή ημέρα, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Φαρκαδόνας Θανάση Μεριβάκη παρέμεινε κλειστό προκειμένου να απολυμανθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
Νωρίς το πρωί το σχολείο επισκέφτηκαν υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Υγιεινής μεταξύ των οποίων και η κα Κωστοπούλου, όπως και υπάλληλοι που είχαν συναντήσεις με την διευθύντρια κα Μαρία Τρίκα, την προϊσταμένη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων κα Βασιλική Κάκλα, το δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Ηλία Καραμάνο και τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας κ. Γιάννη Σακελαρίου.
Κατά την συνάντηση έγινε ευρεία ενημέρωση επί του θέματος αλλά και της κατάστασης της υγείας του παιδιού μετά και το έγγραφο που απεστάλη από το ΚΕΛΠΝΟ στο σχολείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές του τμήματος της Α’ Τάξης του γυμνασίου Φαρκαδόνας όπου φοιτούσε ο μαθητής, αλλά και οι καθηγητές του σχολείου αποφασίστηκε προληπτικά να λάβουν χημειοπροφύλαξη μέσω ειδικού φαρμακευτικού σκευάσματος κατ΄ εντολή ιατρών. Υπό ιατρική παρακολούθηση βρίσκονται και οι γονείς του παιδιού, όπως και ο 14χρονος αδελφός του που φοιτά στο ίδιο σχολείο.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί οι χώροι του σχολείου, αίθουσες αλλά και γυμναστήρια απολυμάνθηκαν από τα συνεργεία της Διεύθυνσης Υγιεινής ενώ αύριο το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά. 






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons