Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΛΑΓΟΥ.. ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ

Από τη στιγμή της δημιουργίας του ανθρώπινου είδους, το κυνήγι αποτελούσε μια από τις βασικότερες ασχολίες του. Πρόσφερε στον άνθρωπο όχι μόνο τροφή (απαραίτητη για την επιβίωση του) αλλά και σθένος, θάρρος, εξερεύνηση των ζωντανών όντων και φυσικά των τοπίων. Μέσα από το κυνήγι οι πρόγονοί μας, μας έμαθαν και μας γαλούχησαν την τέχνη του κυνηγιού. Η απολαυστική και περιπετειώδης διαδικασία του κυνηγιού εξακολουθεί να είναι υπαρκτή και στη σημερινή εποχή έχοντας πολλούς λάτρες, που με το ξεκίνημα της κυνηγητικής περιόδου αρπάζουν το όπλο και την ενδυμασίας τους έτοιμοι να εξορμήσουν στα βουνά και τις ρεματιές του τόπου μας.
Ένα από τα αγαπημένα θηράματα των κυνηγών της περιοχής μας είναι ο λαγός. Όσοι έχουν πάει σε κυνήγι λαγού γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα πράγματα, με τον λαγό δεν είναι και τόσο εύκολα. Η τουφεκιά πάνω του είναι δύσκολη, για πολλούς λόγους. Και η δυσκολία αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με τη σκοπευτική τεχνική, αλλά με την ικανότητα και την εμπειρία των σκυλιών, τη θέση που θα σου "πεταχτεί" ο λαγός όπως επίσης και την ψυχολογία.. Όσο έμπειρος κυνηγός και αν είναι κάποιος πάντα ο λαγός μπορεί να τον ξεγελάσει και η τουφεκιά να πάει στο βρόντο. Για αυτό το λόγο, λίγοι κυνηγοί καταφέρνουν να πάρουν ένα λαγό μαζί τους στο ταξίδι επιστροφής, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που γυρίζουν με άδεια τα χέρια με την ελπίδα την επόμενη φορά να είναι λίγο ποιο τυχεροί!!!
Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 η πρώτη μέρα χωρίς κυνήγι… τα ρούχα των κυνηγών θα πάρουν τον δρόμο τους για τη ντουλάπα  το όπλο θα καθαριστεί και θα αποτεθεί στη θέση του. Για λίγους μήνες βέβαια. Σε έξι μήνες το όπλο θα είναι έτοιμο για νέες περιπέτειες και καινούργιες κατακτήσεις. Τώρα αρχίζει μία άλλη περίοδος για τους κυνηγούς.. η περίοδος της εκπαίδευσης των σκυλιών, της παρέας στο τζάκι, της κατανάλωσης των θηραμάτων και του κρασιού. Μια περίοδος εξίσου απολαυστική και περιπετειώδης!
Ευχόμαστε στους κυνηγούς μας μία καλή και ήρεμη μετά κυνηγητική περίοδο. Μια περίοδο γεμάτη αναμνήσεις και στιγμές, οι οποίες ολοένα θα αναπηδούν στη μνήμη τους μέχρι να είναι έτοιμοι για καινούργιες εξορμήσεις…ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:
Ο κυνηγός Ηλίας Μανασσής από την Κρήνη φωτογραφίζεται με τα σκυλιά κρατώντας στα χέρια του το θήραμα.

Ο κυνηγός Γιώργος Μπούφος-Κακαουνάκης από το Αχλαδοχώρι
 επιδεικνύει το θήραμά του στην κάμερα.
Ο νέος κυνηγός Παναγιώτης Καρούμπας από την Κρήνη (φωτό πάνω) δεν πρόλαβε να φτάσει εγκαίρως στο λαγό που χτύπησε με την παρέα του και αυτό είχε ως  αποτέλεσμα το θήραμα να  κατασπαραχτεί από τα σκυλιά.
Ο κυνηγός Νίκος Μπακλαβάς από το Γριζάνο φωτογραφίζεται με το Θήραμα  και τα σκυλιά του.


 Ο κυνηγός Χρήστος Καλούσιος από την Κρήνη φωτογραφίζεται με το λαγό που μόλις κατάφερε με την παρέα του να θηρεύσει.


Οι κυνηγοί Κώστας Μπίχτας και Κώστας Σακελλαρίου από την Οιχαλία επιστρέφοντας από το κυνήγι με δύο λαγούς στο πορτ-παγκάζ.


Ο κυνηγός Σπύρος Οικονόμου από την Κρήνη φωτογραφίζεται με τα σκυλιά κρατώντας στα χέρια του ακόμη ένα θήραμα.

Ο παλιός κυνηγός Νίκος Οικονόμου από την Κρήνη φωτογραφίζεται
 με τα θηράματα τα οποία όπως και τα προηγούμενα
 θα πάνε για στιφάδο…

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ ΚΑΤΙ...
ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!!!!


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«ΘΑ ΚΥΝΗΓΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΛΕΝΤΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΨΥΧΗΣΩ
ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΩ»

Ανώνυμος είπε...

SIGA TA AYGA

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=kK291tkLIYQ

ΓΙΟΒΑΝΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

""siga tayga"" ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕ ΑΝ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΗΣ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΖΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

polys ntoros gia to tipota ayto enow,protimw to kynigi agrioxoirou ap tou lagou

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons