Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ο ΚΑΡΑΜΕΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΦΑΡΜΑΚΟ" ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Ο Χρήστος Καραμέτας, φαρμακοποιός από την Πύλη, ήρθε αμέσως στο νου όσων διάβασαν την υπόθεση του καταζητούμενου Καλαμπακιώτη που φέρεται να εξαπατούσε καρκινοπαθείς με σκόνη ασπιρίνης. Δεν είναι βέβαια ίδιες οι περιπτώσεις αλλά ομοιότητες υπάρχουν πολλές.
Ο Καραμέτας ήταν ένας ακόμη σωτήρας των καρκινοπαθών και των ασθενών του AIDS, που δεν επεδίωκε εμφανώς οικονομικά οφέλη- αλλά το παραδάκι των απελπισμένων έπεφτε άφθονο. Η δική του πανάκεια δίχασε την κοινωνία κι έφερε στην πόρτα του εκατοντάδες ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι αναζητούσαν μια σταγόνα ελπίδα και την έβρισκαν σε ένα μπουκαλάκι, που, σύμφωνα με την ανάλυση του ΕΟΦ - την οποία ο  Καραμέτας αρνούνταν- ήταν γεμάτο οινόπνευμα, φλαμουροειδή και σκόρδο…
Στην περίπτωση του Πορτινού φαρμακοποιού, τα ΜΜΕ έπαιξαν σημαντικό ρόλο, τραβώντας την προσοχή στο σκεύασμα και την "εμπορία ελπίδας" που γινόταν στο φαρμακείο του αλλά και στο σπίτι του, απέξω από το οποίο περίμεναν μονίμως δεκάδες ασθενείς ή οι συγγενείς τους, με τα ΙΧ να είναι παρκαρισμένα ακόμα και στα χωράφια.
Ο φαρμακοποιός δικάστηκε και καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες με αναστολή για παρασκευή και χορήγηση σκευάσματος για τη "θεραπεία του καρκίνου" άνευ αδείας, της διάθεσής του από φαρμακείο άνευ αδείας και της αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος. Η ποινή ήταν μικρή ακριβώς γιατί υπήρξαν πολλές μαρτυρίες περί του ότι ο κατηγορούμενος δεν επεδίωξε το κέρδος και το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε δόλο. Ο ίδιος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι το σκεύασμά του ήδη έχει …πατενταριστεί και εξετάζεται πειραματικά σε τρίτες χώρες.
Ήταν τέτοια η φρενίτιδα του κοσμάκη και η ψευδαίσθηση της θεραπείας, που κάποιος«θεραπευμένος» από το σκεύασμα, έστειλε επιστολή στο δημοτικό συμβούλιο Πύλης, προτείνοντας να καταβάλει το κόστος κατασκευής ώστε να ανεγερθεί …προτομή του Καραμέτα στην Πύλη!
Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaenimerosi.gr ο φαρμακοποιός βρίσκεται εν ζωή αλλά είναι σε κακή κατάσταση. Δεν βγαίνει από το σπίτι, καθώς ταλαιπωρείται χρόνια τώρα από μια ασθένεια που τον έχει καθηλώσει και το έχει καταστήσει αγνώριστο.
Πάντως κάποιοι υποστηρίζουν ότι, ακόμα και τώρα, μερικοί απελπισμένοι από την επάρατο σπεύδουν στον ίδιο και προμηθεύονται το «θαυματουργό φάρμακο»…  

trikalaenimerosi.gr Κ.Τ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons