Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ" ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ


Ενώνουν τις δυνάμεις τους Πολιτιστικοί και όχι μόνο Σύλλογοι του Δήμου Φαρκαδόνας με στόχο την ανάδειξη σε πανελλαδικό επίπεδο της περιοχής και της μετάδοσης των ηθών και εθίμων.
Σε μια κοινή προσπάθεια βάζουν ως στόχο την πρόσκληση και παρουσία της τηλεοπτικής εκπομπής «Επιστροφής στο Χωριό» στο Δήμο Φαρκαδόνας που προβάλλεται κάθε Κυριακή από τον «Alpha TV».
Ήδη το πρώτο βήμα έγινε. Με πρωτοβουλία της προέδρου του Συλλόγου Γυναικών κα Δέσποινας Μπότη και μελών της διοίκησης συγκαλέστηκε σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων Συλλόγων της περιοχής του Δήμου Φαρκαδόνας με σκοπό το συντονισμό των προσπαθειών για την έλευση της εκπομπής.
Ενδεικτικά οι Σύλλογοι που εξέφρασαν ενδιαφέρον να συνεργαστούν είναι οι: Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας,  Σύλλογος Γυναικών Οιχαλίας, Σύλλογος Θεριστάδες Φανερωμένης – Καπή Φανερωμένης, Σύλλογος Βλύζας Γριζάνου, Σύλλογος Γυναικών Γριζάνου, Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρωτού, Πολιτιστικός Σύλλογος Πηνειάδας, Πολιτιστικός Σύλλογος Διασέλλου, Μουσικός Σύλλογος Αμφίων, Πολιτιστικός Σύλλογος "ΦΑΥΤΟΣ" Ζάρκου.
Ήδη η εκπομπή έχει προσκληθεί μέσω αιτήματος που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα ενώ αναμένεται η απάντηση για να επιταχυνθούν, αν γίνει δεκτή η πρόσκληση όλες οι μετέπειτα διαδικασίες.
Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, όπως ανέφερε και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κα Δέσποινα Μπότη, αποφάσισαν να πορευτούν κοινά με στόχο την ανάδειξη του συνόλου των χωριών της Φαρκαδόνας και όχι μόνο της έδρας του Δήμου.
«Θεωρώ ότι οι ομορφιές, τα ήθη και τα έθιμα της Φαρκαδόνας και των χωριών της είναι πολλά, σεβαστά και ενδιαφέροντα. Αν γίνει δεκτό το αίτημα που έχουμε αποστείλει στην εκπομπή θα είναι μια καλή ευκαιρία για να αναδείξουμε την περιοχή στο σύνολο κι όχι μεμονωμένα. Θα επιδιώξουμε η εκπομπή να περιοδεύσει σε όλα τα χωριά του Δήμου προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή κάλυψη και ανάδειξη του τόπου μας», σημείωσε η κα Μπότη.

Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση για τις περεταίρω ενέργειες που θα πρέπει να καταβληθούν ώστε να στεφτεί με επιτυχία το εγχείρημα.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons