Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΔΡΙΤΣΕΛΗ ΣΤΗ «ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ» ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΙΒΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

Από το βήμα της «Νέας Σελίδας» ξεκινά την προεκλογική της προσπάθεια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κι εκ νέου υποψήφια Παναγιώτα Δριτσέλη, η οποία σε συνέντευξή της τοποθετείται για όλα τα φλέγοντα ζητήματα θέτοντας ξεκάθαρα τον στόχο για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
 Η κ. Δριτσέλη στο ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο είναι κατηγορηματική «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο με πυξίδα το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας που έχει καταθέσει στην κρίση των πολιτών και το οποίο παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» απαντά. Κυρία Δριτσέλη, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο; Με ποιο τρόπο; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά ναι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο με πυξίδα το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας που έχει καταθέσει στη κρίση των πολιτών και το οποίο παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένα βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, τα οποία είναι για εμάς εκτός διαπραγμάτευσης. Ξεκινούν από την φορολογική δικαιοσύνη και καταλήγουν στην στήριξη της απασχόλησης και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
Με την αναπτυξιακή συνταγή του ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί ένα άμεσο τέρμα στη λιτότητα και σε σύντομο χρονικό διάστημα ο πολίτης θα αισθανθεί το οικονομικό κλίμα να αλλάζει. Οι πολίτες αναρωτιούνται αν τελικά πράγματι υπάρχει ελπίδα αλλαγής της σημερινής κατάστασης. Πολλοί θεωρούν ότι όποιος και να βγει δεν έχει περιθώρια να κάνει πολλά πράγματα. Ποια είναι η δική σας εκτίμηση; Υπάρχει ελπίδα και αυτή δεν είναι άλλη από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανατροπή έχει ήδη ξεκινήσει και όποιος παρουσιάζει τη σημερινή κατάσταση ως μονόδρομο το κάνει για να σκεπάσει την δική του αποτυχία να αλλάξει τα πράγματα. Εδώ και πέντε χρόνια οι λάθος επιλογές παρουσιάζονται ως αναγκαστικές, ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετούν μια συγκεκριμένη κατάσταση συμφερόντων που αρνείται να αποκολληθεί από την εξουσία. Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Μία μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές θα ταρακουνήσει τις μνημονιακές αγκυλώσεις και θα αλλάξει τη φορά των εξελίξεων.
Η επομένη των εκλογών θα αποτελέσει μια μοναδική στιγμή στην Ιστορία, όπου οι πολίτες θα πάρουν οι ίδιοι το τιμόνι της χώρας στα χέρια τους. Πως εξηγείτε τις διαφορετικές θέσεις κι απόψεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή η διχογνωμία ενδεχομένως να μπερδεύει πολλές φορές τον κόσμο… Θα μου επιτρέψετε να πω προκαταβολικά ότι δεν συμφωνώ με τον όρο διχογνωμία. Σε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, οι διαφορετικές προσεγγίσεις οδηγούν στη δημοκρατική σύνθεση και στην εποικοδομητική αλληλεπίδραση. Σε αυτό το πλαίσιο οι απόψεις μπορούν να εκφράζονται και μέσα από συλλογικές διαδικασίες να οριοθετούνται οι τελικές αποφάσεις. Η πολιτική αυτή κουλτούρα της Αριστεράς, σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι αρεστή από τις παλαιοκομματικές πολιτικές δυνάμεις και γι’ αυτό επιχειρούν συχνά άλλωστε να διαστρεβλώσουν τη δράση του ΣΥΡΙΖΑ.
Εμείς όμως είμαστε ξεκάθαροι και λέμε ότι η δημοκρατία θα συνεχίσει να έχει θέση στον πολιτικό μας φορέα, οι απόψεις θα διακινούνται ελεύθερα και όπως πάντα οι συλλογικές αποφάσεις θα μας δεσμεύουν όλους. Με αυτή την πυξίδα πορευθήκαμε μέχρι εδώ, με αυτή θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να σας θέσω ένα ερώτημα που καθίσταται κομβικό στη σημερινή συγκυρία. Ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στο οικονομικό πεδίο και ποια τα σχέδιά σας για έναν κρίσιμο παραγωγικό πυλώνα της περιοχής μας, την αγροτική ανάπτυξη;
Οι προτεραιότητές μας είναι πολύ συγκεκριμένες και αναφέρονται μία προς μία στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Βήμα πρώτο, η επαναφορά του αφορολογήτου ορίου στις 12.000 ευρώ για όλους. Βήμα δεύτερο η πραγματική ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και η παύση διώξεων και πλειστηριασμών. Βήμα τρίτο η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η αντικατάστασή του από έναν δίκαιο φόρο στη μεγάλη ακίνητη περιουσία με ταυτόχρονη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα σημερινά επίπεδα της αγοράς. Αυτά τα πρώτα βήματα θα απελευθερώσουν δυνάμεις και θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός ευνοϊκού πεδίου για την μικρομεσαία επιχείρηση που σήμερα χειμάζεται.
Σε ότι αφορά την αγροτική παραγωγή, είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τους άξονές μας στην πρόσφατη Περιφερειακή μας Συνδιάσκεψη. Θέτουμε σε κίνηση ένα σχέδιο μείωσης του κόστους παραγωγής με ταυτόχρονη εφαρμογή ενός παραγωγικού μοντέλου πιο φιλικό στον αγρότη, στην τοπική οικονομία και στο περιβάλλον. Ενδεικτικά σας αναφέρω τρία άμεσα μέτρα, την μείωση του ΦΠΑ των αγροτικών εφοδίων, την μείωση των χρεώσεων στο αγροτικό τιμολόγιο ρεύματος και την δημιουργία ενός ενιαίου περιφερειακού φορέα τεχνολογικής υποστήριξης και έρευνας για την αγροτική παραγωγή. Στόχος είναι η αγροτική οικογένεια να ανασάνει και ο έλληνας αγρότης να γυρίσει και να καλλιεργήσει τα χωράφια του.
 Μετά από τη προηγούμενη βουλευτική σας θητεία, αισθάνεστε περισσότερο έτοιμη να απαντήσετε στις απαιτήσεις της επόμενης ημέρας; Σίγουρα υπάρχει περισσότερη γνώση και μεγαλύτερη ωριμότητα σε όλους μας στο ΣΥΡΙΖΑ μετά από την εμπειρία μας στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Όσοι νέοι άνθρωποι είχαμε την τιμή να εκπροσωπήσουμε την Αριστερά στο Κοινοβούλιο δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε πιο μεστοί και πιο έτοιμοι για την μεγάλη μάχη της οριστικής απαλλαγής από την λιτότητα. Όμως η πραγματικότητα ποτέ δεν αποτελεί μια ευθεία γραμμή όπου η επόμενη ημέρα είναι ίδια με την προηγούμενη.
Η επιτυχία της Κυβέρνησης της Αριστεράς απαιτεί πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλους μας, είτε έχουμε προηγούμενες εμπειρίες είτε όχι. Σε αυτό το πλαίσιο κανείς δεν πρέπει να θεωρήσει ούτε για μία στιγμή ότι η προηγούμενη εμπειρία του αρκεί για να θέσει σε κίνηση τον αυτόματο πιλότο της επιτυχίας. Η επόμενη ημέρα θα είναι γεμάτη δυσκολίες και προκλήσεις και απαιτεί το μέγιστο της προσοχής και των δυνάμεων όλων μας. Την προηγούμενη φορά ήταν πιο χαλαρά για εσάς τα πράγματα; Είναι διαφορετική αυτή η προεκλογική περίοδος; Νιώθετε μεγαλύτερη ευθύνη; Τα πράγματα σε μία εθνική εκλογική αναμέτρηση δεν είναι ποτέ χαλαρά.
Ούτε την προηγούμενη φορά ήταν, ούτε τώρα είναι για τον απλούστατο λόγο ότι με το να θέτει κανείς τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών, αποδέχεται να υποβληθεί σε μια ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία. Από την ώρα που έλαβα την απόφαση να συμμετάσχω στην προσπάθεια του 2012 δεν αισθάνθηκα ούτε για μία στιγμή την οποιαδήποτε χαλαρότητα. Κάθε μέρα προεκλογικού αλλά και μετεκλογικού αγώνα είναι μία μοναδική μάχη που πρέπει να κερδηθεί για την κοινωνία και τη συλλογική πρόοδο. Με αυτή και μόνο τη λογική έδρασα αυτά τα δυόμιση χρόνια και με αυτή τη λογική θα συνεχίσω να δρω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons