Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ''ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΦΑΤΝΗΣ'' ΣΤΗ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ

Σήμερα, 04/01/2015, το πιο επιτυχημένο εγχείρημα της περιοχής μας έριξε την αυλαία.
 Η «Ζωντανή Φάτνη», η οποία έλαβε χώρα στη κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας συγκίνησε τους πάντες και ιδιαιτέρως τους μικρούς μας φίλους. 
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι κατανυκτικές στιγμές της Γεννήσεως του Ιησού πήραν σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια μας· ζωντάνεψαν με έναν τρόπο διαφορετικό, ζεστό, συγκινητικό και πάνω από όλα με σεβασμό, τόσο από τη Δημοτική Αρχή και τους επισκέπτες, όσο και από τους πρωταγωνιστές.
 Η αναπαράσταση της πιο σημαντικής στιγμής του Ορθόδοξου Χριστιανικού Κόσμου συγκέντρωσε τα βλέμματα επισκεπτών από όλη την Ελλάδα.
 Η πλατεία της Φαρκαδόνας φόρεσε τα καλά της, λούστηκε στο φως και τη μουσική και περίμενε τους χιλιάδες επισκέπτες της, οι οποίοι έσπευσαν να γευτούν λίγη από τη μαγεία της μεγαλύτερης «Ζωντανής Φάτνης» που πραγματοποιήθηκε ποτέ.
 Όπως ανέφεραν και οι ίδιοι «είχαμε την ευκαιρία να νιώσουμε τη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών και να ζωντανέψουμε στις μνήμες μας τις ιερές στιγμές της Γεννήσεως του Θεανθρώπου». 
Τη «Ζωντανή Φάτνη» η οποία διήρκησε από τις 13/12/2014 έως στις 04/01/2015 πλαισίωσαν πλήθος καλλιτεχνικών, θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων. Η διοργανωτική ομάδα κατάφερε να προσφέρει στους επισκέπτες μια μεγάλη γκάμα εκδηλώσεων.
 Για τα παιδιά οι εκδηλώσεις ήταν ποικίλες: ο ξυλοπόδαρος Λέλος, ο μάγος Μέλκορ, ο μάγος Desiboha, ο χιονούλης, ο αρκούδος, και οι διάφορες μουσικοθεατρικές και όχι μόνο παραστάσεις μάγεψαν τα παιδιά.
 Όμως και οι μεγάλοι δεν έμειναν παραπονεμένοι: στη πλατεία της Φαρκαδονας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορα καλλιτεχνικά παραδοσιακά δρώμενα , όπως τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρήνης, τον Λαογραφικό, Πολιτιστικό και Αρχαιολογικό Σύλλογο ΟΙ ΘΕΡΙΣΤΆΔΕΣ, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Πετρωτού, Ζάρκου, Φαρκαδόνας, Οιχαλίας και τον Άμφίων. 
Ο Δήμος φρόντισε και για τους λάτρες της πιο σύγχρονης μουσικής. Δόθηκαν πολλές και διαφορετικού ύφους παραστάσεις ώστε να μη μείνει κανείς παραπονεμένος: η σαξοφωνική ορχήστρα Legato, οι Note Actus, οι White Cinnamon  και πολλοί ακόμη καλλιτέχνες εμπλούτισαν το πρόγραμμα της «Ζωντανής Φάτνης».
 Η «Ζωντανή Φάτνη» που σημείωσε μεγάλη επιτυχία έλαβε τέλος και του χρόνου ελπίζουμε για δέυτερη συνεχή χρονιά «να ακολουθήσουμε το φωτεινό αστέρι που φαίνεται από παντού και να συναντήσουμε την Ζωντανή φάτνη στη Φαρκαδόνα. Αν η πλατεία τη Φαρκαδόνας έγινε φέτος Βηθλεέμ δεσμεύομαι πως του χρόνου όλη η Φαρκαδόνα θα γίνει μία σύγχρονη Ναζαρέτ »! σημείωσε μεταξύ άλλων  ο Δήμαρχος κος Θανάσης Μεριβάκης στην ομιλία του  μοιράζοντας εκατοντάδες δώρα στα μικρά παιδιά του Δήμου μαζί με τους συμβούλους του και τον υποψήφιο βουλευτή κ. Αθανάσιο Λιούτα.

Καλή Χρονιά….

Και του Χρόνου…























































Ακολουθούν φωτό και βίντεο από το πρωί
  







































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons